1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

”Hidas kuolema oli tulossa”

Kouvojen velkamäärä kasvoi 160 000 euroon, minkä vuoksi pelaaminen korisliigassa vaarantui.

Kuva: Kouvot

Miesten korisliigassa pelaava kouvolalainen Kouvot on ollut kuoleman partaalla tällä kaudella. Taloudelliset ongelmat olivat kasautuneet, eikä niitä pystytty ratkomaan. Edessä oli yrityssaneeraus.

- Ensimmäiseksi neuvottelimme suurimpien velkojiemme kanssa, mutta myös suoraa rahaa piti saada seuralle. Loppu jäi kolmen vuoden rahoitusratkaisuun, ja tämä onnistui paremmin kuin olisin voinut kuvitella. Tällä hetkellä on vielä vähän velvoitteita, mutta tilanne on olosuhteisiin nähden erittäin hyvä, sanoo seuran puheenjohtaja Jukka Silén.

Pahimmillaan seuran velkamäärä oli 160 000 euroa, mikä oli kertynyt tasaisesti viideltä vuodelta.

- Tätä menoa hidas kuolema oli tulossa, ja jos se olisi jatkunut, olisi ollut tiukkaa pelata kevättäkään liigassa.

Nyt Silén uskoo, että Kouvot pystyy jatkamaan liigatoimintaansa myös ensi kaudella.

- Teimme seuraavalle kolmelle vuodelle taustaryhmän, joka sitoutui toimintaan, ja nyt tilanne onkin erinomainen. Halusimme viestittää, että Kouvot on hyvä seura, johon pelaajien on turvallista tulla. Emme hakeneet tekohengitystä vaan tähtäämme useammalle vuodelle.

Seura myös säästää henkilöstömenoissa, kun useat ihmiset tekevät töitä talkoilla. Lisäksi Kouvot järjestää eri tapahtumia, joilla se hankkii rahaa sponsoritulojen lisäksi. Luvassa on muun muassa konsertteja.