1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Halvat teippiostokset ja kulukuri kannattavat – liigaseuroilla menee myös hyvin

Osa miesten korisliigaseuroista pääsee positiiviseen tulokseen pitämällä tiukkaa talouskuria.

Kuva: EPA

Tiukka talouskuri, talkootyö sekä säästötoimenpiteet muun muassa pelaajapalkoissa ja teippien ostamisessa. Siinä syitä, miksi osa miesten korisliigan seuroista tekee tälläkin kaudella positiivista tulosta talouden haasteista huolimatta.

Noin kymppitonnin positiiviseen tulokseen on yltämässä esimerkiksi UU-Korihait Uudestakaupungista. Se on saanut yhteistyösopimuksia kasaan jopa 25 prosenttia budjetoitua enemmän.

- Aikaisemmin taloutemme oli pahasti pakkasella, minkä vuoksi lähdimme varovasti tähän kauteen. Esimerkiksi jenkkipelaajien laadussa ja budjetissa säästimme. Pelaajien budjetti pienentyi kuukaudessa tuhannella eurolla, sanoo seuran toiminnanjohtaja Ville Vuorinen.

Myös Salon Vilppaalla tämä kausi on mennyt taloudellisesti paremmin kuin moniin vuosiin.

- Kauheasti ei ole plussaa tulossa, mutta sen verran, että meillä on tarkoitus ainakin pikkaisen pelaajabudjettia kasvattaa ensi kaudeksi. Nyt tuloksemme menee nollan yläpuolelle, mutta pudotuspelit vaikuttavat lopullisesti siihen. Miinusta ei ainakaan tule, iloitsee puheenjohtaja Sakke Ojala.

Seura on pyörittänyt toimintaansa niin, että se ei ole ottanut velkaa missään vaiheessa.

- Ehkä se näkyy pelaajarosterissakin. Kun mennään pienellä budjetilla, riskit ovat pienemmät mutta ehkä yleisö haluaa pikku hiljaa menestystäkin enemmän, ja pelaajabudjettiin pitäisi satsata enemmän.

”Plussaa tulossa kymmeniä tuhansia”

Lapuan Kobra-Basket ry:n kausi on mennyt hyvin, vaikka loukkaantumisten myötä pelaajavaihdoksiin on kulunut rahaa.

- Plussaa on tulossa kymmeniä tuhansia, mutta olemme me paiskineet töitäkin. Olemme ottaneet koripallon ulkopuolisiakin juttuja, muun muassa teemme erilaisia purkutöitä, joista tulee rahaa sponsori- ja lipunmyyntitulojen lisäksi, Kobra-Basket ry:n puheenjohtaja Markku Turja kertoo.

Tyytyväinen on Namika Lahden varapuheenjohtaja Risto Virtanenkin, kun seura tekee vaikeuksien jälkeen vähintään 10 000-20 000 euron positiivisen tuloksen.

- Viime vuonna teimme vähän päälle 40 000 euron tuloksen, ja nyt näyttää suunta samalta eli toinen peräkkäinen voitollinen tulos on tulossa. Meillähän on ollut kova kulukuri, kun seura on ennen ollut pahassa jamassa, sillä tappioita on aiempina vuosina tullut 10 000 eurosta 100 000 euroon. Teemmekin nyt paljon talkoilla töitä.

Joensuulainen Kataja Basketikin näyttäisi tekevän hieman positiivista tulosta.