Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalainen liigaseura halutaan lähettää Suomesta Baltiaan

Joillakin seuroilla taloudelliset mahdollisuudet ovat paremmat kuin toisilla, ja ehkä niiden pitäisi pelata muuta liigaa, sanoo Tapiolan Hongan mies- ja naisliigajoukkueita pyörittävän Korishonka Oy:n puheenjohtaja Kari Kaario.

urheilu
Catzin Hanna Vapamaa (vas.)
Catzin Hanna Vapamaa kuvassa.Ville Miettinen

Naisten korisliigan loppuottelussa seitsemänä viime vuonna pelanneen Catz Lappeenrannan ylivoima on niin häkellyttävää, että sille ehdotetaan lähtöä Suomesta Baltiaan.

- Joillakin seuroilla taloudelliset mahdollisuudet ovat paremmat kuin toisilla, ja ehkä niiden pitäisi pelata muuta liigaa. Esimerkiksi naisten mestaruussarjassa olisi ihan luontevaa, että Catz pelaisi Baltian liigaa eikä Suomen liigaa, kun ne voittavat kaikki pelit ja niillä on merkittävästi isompi budjetti kuin kellään muulla joukkueella. Tämä ei ole arvostelua vaan toteamus, sanoo espoolaisen Tapiolan Hongan mies- ja naisliigajoukkueita pyörittävän Korishonka Oy:n puheenjohtaja Kari Kaario.

Hänen mielestään lähtö Baltian liigaan voisi olla Catz Lappeenrannan pelaajillekin parempi asia kuin jäädä Suomeen.

- Hehän siis voittavat Suomessa kaikki matsit. Se ei ehkä urheilullisesti ole fiksua, pohtii Kaario.

Kolme Suomen mestaruutta voittaneen Catz Lappeenrannan hallituksen puheenjohtaja Eeva-Liisa Marttinen sanoo seuransa jatkavan pelejään myös jatkossa Suomessa.

- Mielellämme lappeenrantalaista koripalloa edistämme ensisijaisesti ja myös vahvistamme lappeenrantalaisten tyttöjen harrastusmahdollisuuksia. Olemme käyneet pelaamassa Riikassa ja Pietarissakin junioriporukalla. Kansainväliset vierailut ovat erittäin mielenkiintoisia ja tarpeellisia, mutta Lappeenrannassa pysymme.

Marttisen mukaan seuralla ei myöskään ole tällä hetkellä taloudellisia mahdollisuuksia siirtyä Suomesta muualle. Liigajoukkueen budjetti tälle kaudelle on 146 000 euroa ja koko seuran 235 000 euroa. Nyt se tähtää nollatulokseen.

- Meillä ei ole kolminkertainen budjetti muihin verrattuna, koska olemme pieni seura ja pieni toimija, joka on kuitenkin menestynyt. Hatunnosto pelaajille ja valmentajille, että he ovat menestyneet. Taustajoukot tekevät työtä väsymättä hyvällä sydämellään siitä innosta, että koripallo saadaan Lappeenrannassa menestymään.

Mikä viesti Teillä on heille, jotka sanovat, että olette liian ylivoimaisia?

- Valmentajien kannattaa myös naisten puolella panostaa. Se on valmennuksesta hyvin pitkälle kiinni. Pitää olla asiantuntevat, hyvät ja kannustavat valmentajat ja taustajoukot olemassa. Kun on tyttöjä ja nuoria naisia, se ei anna oikeutta sille, että ei ole päteviä valmentajia, Marttinen vastaa.

Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm pitää erikoisena, että hyvä toimija eli Catz halutaan poistaa toiminnasta.

- Olisiko parempi tutkailla, mitä siellä tehdään eri tavalla ja paremmin kuin muualla, jotta voidaan saavuttaa sama taso? On totta, että Catz on tosi ylivoimainen tällä hetkellä, mutta he tekevät asioita paremmin kuin muut, joiden pitäisi ottaa mallia ja viedä omaa osaamista ja tekemistä korkeammalle tasolle. Ei voi lähteä siitä, että joukkue poistetaan sarjasta Venäjälle tai muualle, jos se on hyvä ja pärjää, Westerholm sanoo.

Hän kuitenkin toivoo lappeenrantalaisten tarttuvan kotimaan liigan lisäksi europelien syöttiin ensi kaudella, mikä veisi joukkuetta eteenpäin.

Suosittelemme

Tuoreimmat