Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Korisliiga halutaan laajentaa jättisarjaksi – liigaan vaikka kabinettipäätöksellä

”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos meillä olisi hyviä seuroja, olisin mieluummin menossa kohti kuuttatoista kuin kahdeksaa joukkuetta.”

urheilu
Vesa Walden koripalloliitto toiminnanjohtaja EM-kisat 2011
Vesa WalldenYLE

Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Wallden haluaa kasvattaa miesten korisliigasta kuudentoista joukkueen jättisarjan. Nykyään liigassa pelaa kaksitoista joukkuetta.

- Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos meillä olisi hyviä seuroja, olisin mieluummin menossa kohti kuuttatoista kuin kahdeksaa joukkuetta.

Sarjan mahdollinen laajentuminen edellyttää sitä, että kuudentoista seuran organisaatiot ovat kunnossa, mikä ei tapahdu hetkessä. Syynä on se, että puolen ja miljoonan euron budjettia ei ole nykyään taloudellisesti helppo pyörittää.

- Meillä on monia seuroja, joissa on vahvaa juniorityötä, mutta ne eivät halua tehdä huippu-urheilua. Mieluummin näkisin niin, että hiljaa yhdessä tehtäisiin hommia sitä varten, että olisi seuroja, jotka ovat valmiita menemään sinne (liiga).

Jyväskylä ja Oulu tyhjiä alueilta

Walldenin haluna on levittää korisliigaa Kauhajokea, Lapuaa ja Joensuuta pohjoisemmaksi. Tyhjiä alueita miesten puolella ovat muun muassa Jyväskylä ja Oulu.

Wallden asettaa liigan laajentumisen tavoiterajaksi vuoden 2020.

- Liigatason pelaajia meillä riittää, mutta onko sellaisia paikkoja, joissa pystytään keräämään puoli miljoonaa tai miljoona, hän pohtii.

Jo muutaman vuoden päästä kabinettipäätöksellä liigaan?

Liiganousu pitää tapahtua pitkäjänteisesti urheilullisuuteen perustuen.

Jos seuralla on hyvä organisaatio ja strategia, se voitaisiin Walldenin mielestä nostaa jatkossa kabinettipäätökselläkin liigaan. Liiton säännöt eivät vielä anna siihen mahdollisuutta.

- Tällainen sääntö voisi olla muutaman vuoden päästä. Voinkin lähteä keskustelemaan valtuuston kanssa tällaisesta mahdollisuudesta, että joukkue nostetaan liigaan, jos se ei pääse sinne urheilullisesti, mutta sillä on hyvä organisaatio. Tällaista ei ole nyt ilmassa, joten ainakin vuosi menee, kun keskustelu on akuutti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat