Suora

 • Rallin MM, Sardinia, Power Stage -live
 • Suomen vahvin mies, karsintakilpailu 2019
 • Makwan Amirkhani: Syön vastustajani elävältä kaiken kokemani paskan jälkeen
 • Titta Keinänen - dropoutista karaten huipulle
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
 • WRC-kauden välitilinpäätös
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
 • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kommentti: Pilaako Kärppien ylivoima huikean kiekkokevään?

Kurinalainen Kärpät on tällä hetkellä ylivoimainen joukkue, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

urheilu
Kärpät juhlii
Tomi Hänninen

*LAPPEENRANTA. *Yhdestä lepopäivästä ja kotiyleisön tuesta huolimatta SaiPalla ei ollut palaa toisessakaan välierässä Kärppiä vastaan. Oululaisten mestaruusjuna jyskyttää tällä hetkellä sellaisella itsevarmuudella, että pudotuspelien 12-0-voittosaldo on täysin mahdollinen tänä keväänä.

SaiPan oletettiin tulevan toiseen välieräotteluun kotikentällään niin kovaa kuin mahdollista, jotta se saisi kotiyleisönsä hurmokseen ja sitä kautta horjutettua vierasjoukkuetta. Toisin kuitenkin kävi, kun täydellä höyryllä avauserässä tulikin Kärpät, joka siirtyi kahden maalin johtoasemaan viidessä minuutissa.

Sen jälkeen oululaisilla ei ollutkaan koko ottelussa käytännössä mitään hätää. Vaikka se luopui hieman kiekon hallinnasta, piti se puolustuspäänsä kurinalaisesti ummessa. SaiPa sai pitää kiekkoa ja yrittää hyökätä, mutta vetopaikat olivat pääosin huonoja tai jäivät uhrautuvien kärppäpelaajien suojuksiin. Ne muutamat kerrat, kun SaiPa sai vaarallisen tilanteen, pysähtyivät yhtä lukuun ottamatta huippuvireisen Tomi Karhusen suojuksiin.

Niin kauan kuin Kärpät jatkaa kurinalaista pelaamistaan eikä avaa takkiansa pätkääkään, ei SaiPalla ole mitään mahdollisuuksia voittoon.

Lauri Marjamäen valmennustiimi on osannut ihailtavan hyvin luoda oululaisryhmään ilmapiirin, jossa jokainen huippuyksilökin pelaa samalla myös täysillä joukkueelleen. Juhamatti Aaltonen dominoi toisessakin välierässä kiekollista peliä, mutta painoi sata lasissa myös puolustuspäähän.

Kärpät on myös jalostanut pelisysteemiään koko kauden ja se toimii ainakin SaiPan kaltaista joukkuetta vastaan myös hyökkäyspäähän. Kurinalainen puolustuspeli ei tukehduta hyvää hyökkäyspeliä, joka jauhaa paikkoja ja tekee tarvittavat maalit.

SaiPa ei pelannut perjantain toisessa välierässä erityisen huonosti tai vaisusti, mutta tällä hetkellä se ei pysty haastamaan huippuunsa viritettyä oululaisryhmää. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet huikean kauden ja kevään, mutta nyt realismi lyö vasten Idän Ihmeen kasvoja.

Niin kauan kuin Kärpät jatkaa kurinalaista pelaamistaan eikä avaa takkiansa pätkääkään, ei SaiPalla ole mitään mahdollisuuksia voittoon. Etenkään, kun sen ylivoimaisesti tärkein pelaaja Jussi Markkanen ei ole syystä tai toisesta täydessä pelikunnossa. Hienoista tarinoista huolimatta pudotuspeleissä on kuitenkin kyse voittamisesta. Kärppien peli ei ole koko aikaa hohdokasta, mutta se on sataprosenttisen tehokasta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat