Suora

  • Elävä arkisto esittää

LP Viestin syöttöpeli myrkkyä OrPolle - kuudes perättäinen Suomen mestaruus

LP Viesti ei antanut Oriveden Ponnistuksen yllättää toistamiseen. Salolaiset voittivat naisten lentopallon Mestaruusliigan mestaruuden voitoin 4-1.

urheilu
LP Viesti
LP ViestiLehtikuva

LP Viestin syöttöpeli oli tappavan tehokasta viidennessä Mestaruusliigan finaalissa. OrPo pystyi panemaan kampoihin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta LP Viestin syöttömylly jauhoi lopulta vierailijoiden vastaanoton murskaksi. LP Viestin voittolukemat viidennessä finaalissa olivat 3-0 (25-19, 25-7, 28-26).

OrPo löysi ensimmäisessä erässä ajoittain aseet LP Viestin tehokkaan pelin hajottamiseen, ja muun muassa Annina Antikainen sai tehtyä kaksi ässäsyöttöäkin. Passariekspertti Viktoria Polishtshuk onnistui kuitenkin pyörittämään salolaisten hyökkäystä tehokkaasti ja iski erälukemiksi 25-19.

Toisessa erässä LP Viesti aloitti vahvasti ja otti nopeaan tahtiin 6-1-johdon. Dubravka Rakicin iskettyä ässäsyötöllä tilanteeksi 7-1, OrPon selkäranka katkesi. LP Viestin syöttöpeli oli tappavan tehokasta eikä OrPon vastaanotto saanut sitä kuriin. LP Viesti eräpallon tilanteessa 24-7 ja perjantain ottelun kokoonpanoon sairastelujen jälkeen palannut Noora Kosonen iski erävoiton – kuinkas muuten kuin ässällä.

OrPon Agnes Pallag herätteli joukkuettaan kolmannen erän alussa ja vierailijat pysyivät lähes koko erän parin pisteen johtoasemassa. OrPo ei kuitenkaan pystynyt pitämään pelin otetta hallussaan, vaan LP Viesti käänsi sen hyväkseen erän lopussa. Salolaiset selvittivät kolme eräpalloa, kun Rakic puolusti kaksi tärkeää pistettä ja kaikissa LP Viestin mestaruuksissa mukana ollut Sini Häkkinen löi tasoihin 24-24. Noora Kosonen sai toistamiseen kunnian päättää erän ja 28-26-lukemat aloittivat kotijoukkueen mestaruusjuhlat.

LP Viestin pisterohmuina toimivat Anu Ennok (15/+11), Kosonen (15/+7), Rakic (13/+8) ja Kaisa Jokinen (12/+11). OrPosta pisteitä iskivät eniten Pallag (12/-1), Eliza Hynes (10/+6), Eeva Puukka (7/+4) ja Anni Mäkinen (5/+1).

LP Viesti on voittanut Suomen mestaruuden nyt kuusi kertaa peräkkäin. Lisäksi joukkue on voittanut neljä kertaa SM-hopeaa ja kerran pronssia. Oriveden Ponnistukselle SM-hopea on kuudes. Edellisen kerran OrPo on voittanut mestaruuden vuonna 1997.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat