Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lukon voittomaalin idea syntyi jo erätauolla – "Toimi kuin junan vessa"

Ville Vahalahti paljasti kolmannen välierän jälkeen, että Tapparan kaatanut jatkoerämaali suunniteltiin valmiiksi jo erätauolla.

urheilu
Lukko juhlii
Tomi Hänninen

*TAMPERE. *Lukko otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se kaatoi Tapparan lauantaina jatkoerässä 1-0-lukemin. Voittomaali syntyi heti jatkoerän ensimmäisessä vaihdossa, kun Ville Vahalahti ajoi alueelle sisään ja Aaron Gagnon löi Juha Metsolan tarjoaman irtokiekon sisään.

Maalin rakennus lähti heti keskiympyrän aloituksesta ja oli kultakypärä Vahalahden mukaan etukäteen suunniteltu.

- Siinä oli aikaa käydä yksi hakukuvio ja se toimi kuin junan vessa. Emme olleet harjoitelleet, mutta kävimme sen tuossa erätauolla läpi. Sitä en viitsi paljastaa, kenen käsialaa se oli, Vahalahti sanoi ottelun jälkeen.

- Kiva välillä näinkin päin. On ollut ylivoiman kanssa ongelmia ja tuntuu, ettei ole onnikaan puolella. Onneksi nyt teimme ylivoimamaalin, että saimme senkin alta pois, hän jatkoi.

Tarkkaa ja kurinalaista ottelua kohahdutti Nick Bailenin pahannäköinen taklaus Toni Koivistoon toisessa erässä. Vahalahden mukaan tilannetta ei jääty vierasjoukkueen vaihtoaitiossa märehtimään pelin ollessa käynnissä.

- Ei siinä jäädä siihen paikkaan makaamaan… vaikka Koivisto jäikin, Vahalahti kevensi tunnelmaa ja vakavoitui perään.

- Tietenkin harmittava ja ei näitä toivo, mutta näitä sattuu kuitenkin välillä.

Hakametsä oli lauantaina ääriään myöten täynnä, kun alennetut lipunhinnat toivat legendaariseen kiekkopyhättöön 7600 katsojaa. Se tuntui myös kaukalossa.

- Oli se tunnelma vähän erilainen kuin viime otteluissa. Yleisö mylvii, niin tulee hyvä fiilis pelata, Vahalahti sanoi viitaten välieräsarjan aiempiin koitoksiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat