SB-Pro voitti naisten finaaliavauksen

SB-Pro voitti naisten ensimmäisessä salibandyfinaalissa Classicin 6-4.

SB-Pro Nurmijärveltä nappasi ensimmäisen kiinnityksen salibandyn naisten Suomen mestaruuteen kun se kaatoi finaalien avauksessa hallitsevan mestarin Classicin 6-4 (1-2, 3-0, 2-2). Toinen loppuottelu pelataan maanantaina Tampereella. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Classic vei iltapäivän avauserän, mutta toisessa ottelu sai uuden käänteen. Laura Hietamäki nosti tasoituksen, rajusti raastanut Ina Leminen laukoi takatolpan juureen johtomaalin ja erän lopussa napsahti vielä kerran. Kova syöttö pomppasi keskiviivalla Classic-lavasta SB-Prolle, ja kaksoset Karoliina Kujala ja Elina Kujala taituroivat 4-2-pukukoppimaalin 15 sekuntia ennen taukosummeria.

Classicin päivän hahmo Katriina Saarinen nosti päätösjaksolla mestarit takaisin peliin kun hän käytti pallon laidassa Alisa Pölläsellä ja runnoi tamperelaiset jo maalin päähän.

Tappioasemassa Classic joutui avaamaan peliään, ja kotijoukkueelle aukesi avopaikkoja. Yhdeksän minuuttia ennen loppua Mira Wickman ja Elina Kujala pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka Kujala päätti takatolpalta 5-3-maaliin.

Viimeisellä viitosella SB-Pro kesti Elina Kujalan kaksiminuuttisen, mutta Classic jatkoi suoraan sen perään ilman maalivahtia.

Kellossa oli jäljellä 20 sekuntia kun Alisa Pöllänen nosti kavennuksen. Tasoitus jäi kuitenkin haaveeksi, ja sekuntia ennen loppusummerin törähdystä Mira Wickman liidätti loppunumerot tyhjään verkkoon.

- Alussa oli puolin ja toisin vähän hermostunutta ja pallo pomppi. Molemmilla oli omat hetkensä eli aika perinteinen finaalien avaus, SB-Pron valmentaja Nino Kinnunen arvioi.

- Classic liikuttaa hyvin palloa ja liikkuu hyvin. Kaikki tietävät, mitä he tekevät mutta he tekevät sen niin hyvin, että Classic on aina mielenkiintoista kohdata. Hyvä ja vauhdikas ottelu vaikka ei ihan niin hyvää salibandya kuin mihin nää kaksi joukkuetta parhaimmillaan pystyvät, Kinnunen arvioi.

Classicin luotsi Irina Peltola analysoi tappiota kuuden peräkkäisen mestaruuden tuomalla rauhallisuudella.

- Aika paljon parannettavaa jäi. Vähän kiristetään maanantaiksi omaa kasettia ja taistellaan kovempaa. Pienet asiat ratkaisevat, ja lähdetään tekemään ne paremmin ja hakemaan sitä ensimmäistä täplää.