Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naishiihtäjillä tasonnosto - "Koko ryhmä meni eteenpäin"

Suomen naisten hiihtomaajoukkue onnistui tällä kaudella niin yksilöinä kuin joukkueenakin, toteaa Yle Urheilun asiantuntija Pirjo Muranen.

urheilu
Kerttu Niskanen
Kerttu NiskanenLehtikuva

Suomen naisten hiihtomaajoukkue otti tällä kaudella askeleen eteenpäin. Siinä missä toissavuoden Val di Fiemmen MM-kisoista saldona oli yksi pronssi parisprintistä, oli Sotshin olympiakisoista tuomisena kaksi hopeaa, viestistä ja parisprintistä.

- Kokonaisuutena panosta tuli tasaisesti ja koko ryhmä meni eteenpäin, Yle Urheilun asiantuntija Pirjo Muranen totesi.

Hänen mielestään edistysaskelia maajoukkueessa ottivat erityisesti Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen. Etenkin Saarinen osoitti Murasen mukaan, että konkarihiihtäjältäkin löytyy vauhtia, meininkiä ja tahtoa tulevaisuutta ajatellen.

- Tämän kauden kohokohdat sijoittuvat totta kai olympialaisiin, mutta esimerkiksi Kertun voitto Tour de Skin yhteislähtökisassa oli hieno saavutus, Muranen muistutti.

Kyllösellä taantumisvaihe

Krista Lähteenmäellä oli kauden aikana tasaisia tuloksia ja hyviä yksittäisiä kisoja, mutta Muranen myöntää, että hän odotti Lähteenmäeltä enemmän. Myös Anne Kyllöseltä, Riitta-Liisa Roposelta ja Riikka Sarasoja-Liljalta hän odotti parempia tuloksia.

- Annella oli taantumisvaihe tällä kaudella, ja myös Riikalla oli laskusuhdannetta. Riitta-Liisalle tämä kausi ei ollut helppo, kun ajatellaan esimerkiksi olympialaisia ja vireyden ylläpitoa siellä. Ne eivät ole urheilijoille missään nimessä mukavia tilanteita, Muranen totesi.

- Nyt pitää katsoa, mitä on harjoittelukaudella tehty, mitä muutetaan tai parannetaan, mitkä olivat kompastuskohtia ja miten kuormittuneisuus ja palautuneisuus toimivat.

Muranen toivoo, että tuleva maajoukkueen valmennustiimi tekee hyvää yhteistyötä urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa ja yhdessä tekemistä saadaan laajaan rintamaan.

- Uskon, että yhteen hiileen puhaltamisella saadaan kavennettua eroa maajoukkueen ja kansallisen ryhmän välillä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat