Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mieshiihtäjien kausi antoi uskoa tulevaan - "Iivo teki kympin arvoisen suorituksen"

Miesten hiihdossa palattiin tällä kaudella kultakantaan. Yle Urheilun asiantuntijan Pirjo Murasen mukaan tämä kausi antoi uskoa tulevaisuuteen.

urheilu
Iivo Niskanen
Iivo NiskanenLehtikuva

Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen olympiakulta Sotshin parisprintissä oli temppu, josta puhutaan suomalaisissa hiihto- ja urheilupiireissä vielä pitkään. Yle Urheilun asiantuntijan Pirjo Murasen mukaan tämä kausi antoi moneltakin osalta luottamusta jatkoon.

- Iivo teki huikean läpimurron, vaikka hänellä oli syksyllä ongelmia sairastumisten kanssa. Hän teki henkilökohtaisen valmentajansa (Olli Ohtonen) maltillisesti hyvää työtä, oli hienosti vauhdissa jo nuorten MM-kisoissa ja sai mahdollisuuden näyttää kykyjään olympialaisissa, Muranen kertasi.

- Hän teki muitakin mainioita hiihtoja Sotshissa, ei pelkästään kultahiihtoa. Hän teki kympin arvoisen suorituksen.

Niskanen sijoittui Sotshissa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa neljänneksi ja 50 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisassa kymmenenneksi.

Jauhojärvi taasen pääsi jälleen takaisin kärjen tuntumaan ja oli Murasen mielestä paljon parempi kuin edellisinä kausina.

Usea pettynyt mies joukkueessa

Jauhojärven ja Niskasen lisäksi Muranen nostaa yhden nimen esiin Suomen miesten hiihtojoukkueesta, joka teki tällä kaudella mainion nousun kansainväliseen kärkeen: Martti Jylhä.

- Martti teki loistavaa nousua ja kasvua urheilijana maailman huipulle. Davosin maailmancupin toinen sija antoi odottaa hyviä hiihtoja olympialaisista, ja siihen olisi ollut mahdollisuus. Kaikki ei kuitenkaan onnistunut sinä päivänä, ja siihen voi sanoa vain, että sellaista se urheilu on. Tämä antaa kuitenkin uskoa tulevaisuuteen.

Mutta siinä missä Jauhojärvi, Jylhä ja Niskanen onnistuivat, joukkueessa nähtiin useampikin pettynyt mies.

- Ville Nousiaiselta odotettiin parempia hiihtoja. Lari Lehtonen teki hyviä yksittäisiä sijoituksia, mutta vasta keväällä ja etenkin Matti Heikkiseen kohdistuneet odotukset olivat paljon korkeammat. Nyt pitää miettiä ja puida, miten kärkeä kiritään taas kiinni.

Vasta 22-vuotias Niskanen teki jo tällä kaudella läpimurtonsa kansainväliseen kärkeen. Murasen mukaan suomalaisnuorissa on näkyvissä muitakin potentiaalisia hiihtäjiä.

- Esimerkiksi Perttu Hyvärinen nosti keväällä tasoaan. Siinä yksi potentiaalinen mies, joka voitaisiin nostaa maajoukkueen remmiin mukaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat