Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Ilkka Mikkolan veli jännittää molempia välieräsarjoja

Lauri Mikkola tuntee Kärppien nuoret ja vanhat pelaajat omien kokemuksiensa kautta. Myös Lukon pelit ovat tarkassa seurannassa veli Ilkan kautta.

urheilu
Lauri Mikkola
Lauri Mikkola.Tomi Hänninen

*OULU. *Kärpät ja SaiPa iskevät yhteen viidennen kerran keskiviikkona Oulussa. Sarja on ensimmäisen kerran katkolla ennakkosuosikki Kärpille, joka johtaa sarjaa 3-1-voitoin.

Keskiviikon viidettä kohtaamista odottaa innolla myös Kärppien A-nuorten päävalmentaja Lauri Mikkola, jolle koko oululaisjoukkue on tuttu ulkomaalaisia ja muutamaa suomalaishankintaa lukuun ottamatta.

33-vuotias Mikkola pelasi nuoruudessaan Kärppien vanhemman kaartin, kuten Lasse Kukkosen ja Mika Pyörälän kanssa, ja viimeiset kymmenen vuotta hän on touhunnut Kärppien junioreiden kanssa.

SaiPa joutuu venymään ihan äärirajoilleen ja pelaamaan kauden parasta peliään.

Lauri Mikkola

- Luottavainen fiilis on joukkueeseen ja uskon, että tänään saamme sarjan poikki. Siitä sitten kohti seuraavia pelejä, Mikkola miettii muutama tunti ennen välierän alkua.

Mikkola tuntee Kärpät kuin omat taskunsa, mutta mitä vierasjoukkue SaiPan pitää tehdä keskiviikkona paremmin, jotta sarja jatkuisi vielä perjantainakin?

- SaiPa joutuu venymään ihan äärirajoilleen ja pelaamaan kauden parasta peliään. Ja ehkä he tarvitsevat siltikin vielä hitusen onnea. Lisäksi he varmaan saavat 2-3 ylivoimamahdollisuutta, ja ylivoiman pitää olla kunnossa.

Myös Lukon pelit tarkassa syynissä

Raksilassa paikan päällä Kärppien otteita jännittävä Mikkola seuraa toisella silmällä myös Tampereella käytävän Tapparan ja Lukon kamppailun tilanteita. Pitkän Kärpät-uran jälkeen Raumalle lähteneen veli Ilkan pelit kiinnostavat yhä.

- Olen hyvin kärryillä siitä, mitä siellä tapahtuu. Se on kanssa mahtava sarja, kun ei ole vielä taputeltu hommia. Pienistä marginaaleista on homma kiinni. Uskon, että Lukko tänään kampeaa toiseen voittoon ja sarja vaan menee jännemmäksi, Mikkola ennakoi.

Olen aina silti ollut Kärppien puolella, vaikka velipoika toisella puolella pelaakin.

Lauri Mikkola

Lukon kannalta positiivinen ennakointi on myös ymmärrettävää, sillä Kärppien ja Lukon kohtaaminen olisi Mikkolan perheelle mieluisin.

- Vanhempien luona olen Isän kanssa katsonut muutamaa peliä ja mietitty, että Lukko-Kärpät olisi unelmafinaali.

Jos Lukko vielä nousee finaaleihin ja Kärpät sinne etenee, ei nuoremman Mikkolan tarvitse kuitenkaan miettiä, minkä seuran värejä hän kannattaa.

- Ilu kun pelasi Jokereissa, niin he pelasivat Kärppiä vastaan ja olen aina silti ollut Kärppien puolella, vaikka velipoika toisella puolella pelaakin. Toivon toki hänelle hyvää peliä, Mikkola naurahtaa.

Lisää Lauri Mikkolan mietteitä muun muassa Kärppien uudesta noususta ja nuorista lupauksista torstaina Yle Urheilun verkkosivuilla.

Yle Puheen Jääkiekkokierros seuraa jälleen tiiviisti välieriä kello 18.03 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat