Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Larionov-tyylinen" ratkaisu upotti urhean SaiPan

SaiPan taistelu ei riittänyt Raksilassa, kun vastassa oli kärsivällinen Kärpät. Mika Pyörälä johdatti oululaismiehistön SM-liigan finaaleihin.

urheilu
Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä
Pekka Rautiainen

Kärpät tuli peliin vahvasti. Kova alkupaine johti Tommi Jokisen huitomisjäähyyn, jonka kotijoukkue hyödynsi. Ylivoimalla ehti olla useampikin tilanne ennen maalia. Kapteeni Lasse Kukkonen ohjasi Esa Pirneksen ja Mika Pyörälän hyvästä pohjustuksesta kiekon maaliin aivan maalivahti Jussi Markkasen edestä. Silloin oli pelattu 4.55.

Saipa sai tasoitusmaalistaan valtaisan energialisän. Ajassa 7.59 Ville Hämäläinen pääsi isäntien merkkausvirheen seurauksena tälläämään tasoituksen. Maalin jälkeen vieraat tulivat vahvasti peliin mukaan halliten avauserän loppua. Toisessa erässä lappeenrantalaiset jatkoivat vahvaa pelaamista. Joukkueen tahtotila oli selvästi Kärppiä korkeammalla tasolla.

Vieraiden karvaus esti oululaisten avauksia. Kärppien maalille mentiin myös rohkeasti. Tästä esimerkkinä kapteeni Ville Koho , joka samassa vaihdossa oli kahdesti maalintekotilanteessa aivan Tomi Karhusen suojusten tuntumassa. Toinen erä mentiin kuitenkin maaleitta.

Kolmanteen sitten luisteli terästäytynyt Kärpät. Se hallitsi tilanteita, mutta Saipa taisteli suurella sydämellä. Kolmannen erän lopulla vieraat saivat yrittää voittomaalia päästessään pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa. Väsymys painoi jo sen verran, että selkeät ylivoimakuviot jäivät näkemättä. Varsinainen peliaika siis 1-1.

Kärsivällisyys palkittiin

Jatkoerässä ratkaisu syntyi upealla tavalla. Ville Pokka vapautti loistavalla pystysyötöllään Mika Pyörälän läpiajoon. Ajassa 67.09 "Spede" laukoi hienosti rystyltä kattoon ohi Jussi Markkasen.

- Nyt tuntuu hyvältä. Kopissakin oli puhetta, että otetaan ilo irti tästä voitosta ja hymyillään. Simon (Suoranta) tuli vaihtoon siitä sinisen kulmasta ja pakki tais seurata sitä. Pääsin siitä sitten tuoreena hyppäämään sisään. Polle anto siniselle syötön ja olin siinä askeleen edellä puolustajaa. päätin kokeilla rystyllä.

- Ei siellä isoa reikää ollut, mutta tällä kertaa upposi, makusteli Pyörälä voittomaaliaan.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti joukkueensa kärsivällisyyttä ja uskoa omaan tekemiseen

- Ehkä se oli kärsivällisyys, joka meidät lopulta erotti Saipasta. Joukkueen sitoutuminen ja usko kantavat hedelmää.

- Mika Pyörälä teki Larionov-tyylisen hienon ratkaisun. Mitä kovempi paikka, sitä kovempi pelimies "Spede" on.Saipa oli äärettömän kova joukkue. Kaikki kunnia Tirkkoselle ja kumppaneille, ovat tehneet hienoa työtä. Tämä oli kova sarja.

- Huomenna ja perjantaina harjoitellaan. Lauantai levätään ja sunnuntaina taas sorvin ääreen, viitoitti Marjamäki jatko-ohjelmaa.

** Juhopekka Pietilä, Oulu**

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat