Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lukko karisti 26 vuoden kirouksen niskastaan

Lukko voitti ensimmäisen kotipelinsä SM-liigan välierissä sitten vuoden 1988.

urheilu
Erik Riska ja Josh Green
Tomi Hänninen

Kuudes välieräottelu Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan välillä noudatti samaa huikeaa draamankaarta kuin viisi edellistäkin peliä. Ottelun sisällä voimasuhteet vaihtelivat ja jännitystä ladattiin reilulle neljälle tuhannelle katsojalle koko rahan edestä.

Lukko karkasi taas kahden maalin karkumatkalle avauserän ensimmäisellä puoliskolla, mutta Tappara ei antanut tuumaakaan periksi. Ensimmäisen erän lopulla ja toisen erän alussa tamperelaiset tulivat kahdella upealla maalilla tasoihin.

Lukkopuolustaja Harri Tikkasen siniviivalaukaus vei kotijoukkueen johtoon, vielä ennen toista erätaukoa. Erän lopulla alkoi Tapparan riveissä olla havaittavissa harvinainen ilmiö. Joukkue alkoi hieman turhautua ja tuskastua, peli ei aivan parhaalla mahdollisella tavalla toiminut ja kotijoukkue pystyi pitämään tamperelaiset pois laadukkaista maalintekotilanteista.

Päätöserän alkuun tullut Ville Vahalahden 4-2 osuma katkaisi Tapparan kantin. Jukka Rautakorpi otti aikalisän jälkeen Juha Metsolan pois maalinsa suulta ja Tappara yritti kavennusta, ensin kuudella neljää vastaan, ja sitten kuudella viittä vastaan, mutta tuloksetta.

Näennäisesti joukkue yritti vielä saada otetta pelistä, mutta pelaajat olivat jo todenneet tosiasian; Lukko tasoitti ottelusarjan.

Lukko oli ottelussa selkeästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Lauantaina Tampereella seitsemännessä pelissä saada selvyys siitä, kumpi joukkue pelaa kevään finaaleissa Oulun Kärppiä vastaan.

Tappara-puolustaja Marko Kauppinen myönsi Lukon paremmuuden. - Lukko pääsi tekemään pari aloituksen jälkeistä maalia ja kun Lukon maalinedusta pelaaminen oli parempaa tänään, niin siinä syy tappioon, Kauppinen latasi.

Lukon kapteeni Harri Tikkanen hymyili voiton jälkeen leveästi. - Pelattiin hyvin tänään. Oltiin alussa teräviä ja lopussa teräviä, siinä voiton avaimet, Tikkanen naureskeli.

Mika Heino, Rauma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat