1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Katugallup osoittaa: vain harva tietää salibandytapahtumasta

Yle Urheilun Eskilstunassa tekemä katugallup osoittaa, että vain harva on kartalla Malmössä pelattavista salibandyn loppuotteluista.

Kuva: Salibandyliiga

Ruotsissa salibandykausi huipentuu Malmö Arenalla pelattaviin naisten ja miesten salibandyfinaaleihin. Pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät pelattiin miesten puolella paras seitsemästä ja naisten otteluissa paras viidestä -järjestelmällä. Loppuottelut ratkaistaan kuitenkin vain yhden ottelun perusteella.

Kysyttäessä katugallupissa ihmisten tietoisuutta tänään lauantaina pelattavasta finaalitapahtumasta olivat vastaukset varsin kirjavia. Pohjimmiltaan gallup kuitenkin osoitti sen, että vain harva tiesi Malmön finaalitapahtumasta.

- Ei aavistustakaan. En seuraa salibandyä lainkaan, sillä olen kiinnostunut vain jääkiekosta, Mikaela sanoo.

Mikaelan vastaus oli tyypillinen, sillä monet pyörittelivät vain päätään, kun heiltä kysyttiin missä lajissa tänään ratkaistaan Ruotsin mestaruus. Pienoisen etsinnän jälkeen alkaa oikeita vastauksiakin tulla.

- Ei tullut heti mieleen, mutta kun mainitsit salibandyn, olisihan se pitänyt tietää. Seuraan enemmän jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta olen kyllä kuullut että finaalit pelataan Malmö Arenalla, Mikael sanoo.

- Salibandyn, mutta eikös ne pelaa vasta huomenna sunnuntaina? Seuraan jonkin verran salibandyä television välityksellä, Ulf puolestaan kertoo.

Miesten loppuottelu IBF Falunin ja Storvreta IBK:n välillä käynnistyy Suomen aikaa kello 16.15. Storvretan riveissä nähdään Hannes Öhman, Rickie Hyvärinen ja joukkueen kapteeni Mika Kohonen.

Suomessa Salibandyliigassa pelataan loppuottelut paras viidestä -järjestelmällä, mutta liiga on harkinnut vakavasti yhden finaalin systeemiin siirtymistä.

Kimmo Muttilainen, Yle Urheilu