Boston idän suuri suosikki – hyvittääkö Rask viime kesän pettymyksen?

Viime vuonna Boston hyytyi Stanley Cup -finaaleissa Chicagoa vastaan. Tänä vuonna Bruins-miehistö on osoittanut olevansa valmis mestariksi.

urheilu
Tuukka Rask
AFP / Lehtikuva

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelit pyörähtävät käyntiin keskiviikkona. Itäisen konferenssin jokaisesta neljästä otteluparista nähdään suomalaisväriä ja Stanley Cupia jahtaa idässä yhteensä kuusi suomalaispelaajaa.

Boston Bruins on ehdoton ykkössuosikki NHL:n mestariksi, mutta idässä mielenkiintoa riittää jokaisessa otteluparissa. Yle Urheilu esittelee itäisen konferenssin ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparien lähtökohdat.

Itäisen konferenssin pudotuspeliparit

Boston - Detroit

Boston ja Detroit tarjoavat erittäin maukkaan playoff-parin, jossa iskevät yhteen viime kevään finaalipettymyksestä vahvistunut joukkue ja NHL:n kestomenestyjä. Boston on erittäin leveän ja laadukkaan pelaajamateriaalinsa vuoksi otteluparissa niskan päällä ja Tuukka Rask vahvistaa tolppien välissä ennakkosuosikin asemaa.

NHL:n runkosarjan voittanut Boston ja vaikean kauden pelannut Detroit kohtaavat pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1957, jolloin Boston oli välierissä viiden ottelun jälkeen vahvempi. Vaikka Boston lähtee suosikkina sarjaan, on Detroit osoittanut kauden aikana voimansa – Red Wings voitti runkosarjan neljästä kohtaamisesta kolme.

Tampa Bay - Montreal

Tampa Bay ja Montreal kamppailivat toisiaan vastaan jo runkosarjan lopulla. Lightning taisteli lopulta kotiedun itselleen pisteen turvin. Sarjasta voi muutenkin povata erittäin tasaista, sillä kolme joukkueiden välisestä neljästä runkosarjakohtaamisesta venyi varsinaisen peliajan ulkopuolelle. Tampa Bay oli kolmesti Montrealia parempi.

Valtteri Filppulan ja** Sami Salon** Tampa Bay löysi runkosarjan lopulla loistovireen ja nappasi neljä voittoa putkeen. Tampa vetää kenttäpelaajien suhteen Steven Stamkosin, Filppulan ja kumppanien johdolla pidemmän korren, mutta maalivahtien taisto menee Montrealille. Lightning-vahti Ben Bishop loukkaantui runkosarjan lopulla, ja kakkosvahti Anders Lindbäck jää pahasti Canadiensin tähtivahti Carey Pricen varjoon.

Pittsburgh - Columbus

Otteluparin asetelma on selvä: vasta toista kertaa pudotuspeleihin yltänyt Columbus yrittää horjuttaa tähtipelaajilla pumpattua Pittsburghia. Jussi Jokisen ja Olli Määtän Penguinsilla on puolellaan tilastot: Pittsburgh voitti runkosarjassa Columbuksen viisi kertaa.

Columbuksen runkosarjan lopun vire oli kuitenkin niin kova, että Jarmo Kekäläisen manageroima seura saattaa hyvinkin yllättää. Blue Jacketsin puolella on ainakin maalivahtipeli. Viime kaudella Vezina Trophyn torjunut Sergei Bobrovski on Columbukselle ehdottomasti tärkein pelaaja, joka on lähtökohtaisesti aivan eri tasolla kuin Pittsburghin epävarma Marc-Andre Fleury.

NY Rangers - Philadelphia

Tuttu taistelupari iskee yhteen nyt pudotuspeleissä. Sekä Rangers että Flyers pelasivat ailahtelevan runkosarjan, jonka aikana keskinäisten kohtaamisten voitot jaettiin tasan 2-2. Rangersin puolella on kotietu, joka merkitsee Philadelphiaa vastaan erittäin paljon. Kimmo Timosen Flyers ei ole voittanut Madison Square Gardenissa otteluakaan kolmen viime vuoden aikana.

Fyysisesti pelaava Flyers yrittää supertähtensä Claude Giroux'n johdolla horjuttaa kurinalaisesti ja hieman varmistellen pelaavaa Rangersia. Myös tässä otteluparissa avainasemaan nousevat maalivahdit. Philadelphian Steve Mason loukkaantui runkosarjan lopulla, eikä miehen pelikunnosta ole tietoa. Rangers-tähti Henrik Lundqvistilta vaaditaan puolestaan illasta toiseen huippusuorituksia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat