Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut

Lukko lähetti SaiPan Prahaan ilman mitaleita - "On aika miettiä jotain ihan muuta kuin kiekkoa"

Lukon ja SaiPan pronssiottelussa kentällä oli ainoastaan sellaisia pelaajia, jotka halusivat päättää kautensa voittoon.

urheilu
Lukon pelaajat pronssijuhlissa
Lehtikuva

*RAUMA. *Kauden runkosarjan otteluissa Lukko ja SaiPa olivat pelanneet erittäin tasaisia kamppailuja. Molemmat olivat voittaneet kaksi kauden kohtaamisista. Tasaista peliä odotettiin pronssiottelustakin. SaiPa oli saanut levätä vajaan viikon ajan ja Lukko sitä vastoin joutui lähtemään peliin vain yhden huilipäivän turvin.

Katseet kohdistuivatkin siihen, miten lappeenrantalaiset pääsisivät takaisin pelirytmiin ja miten Lukko oli saanut käsiteltyä suurimman pettymyksensä.

SaiPa oli hereillä heti pelin alusta saakka. Vain reilu minuutti oli ottelua käyty, kun vierasjoukkue johti jo maalilla. Ville Koho iski SaiPalle avausosuman ja käynnisti Saipan rynnäkön. Kotijoukkue ei koko erän aikana päässyt ottelun tasalle ja SaiPa hallitsi erää hienokseltaan.

Toiseen erään tuli uudesti syntynyt Lukko. Kotijoukkue tasoitti pelin ensimmäisellä minuutilla. Ja kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, Lukko johti jo ottelua. Mutta kuten jo aikaisemminkin tällä kaudella, Lukon jäähyn jälkeen pelin hallinta siirtyi SaiPalle. Lappeenrantalaiset painoivat päälle herkeämättä ja lopulta Stefano Giliati tasoitti ottelun toisen erän loppuhetkillä.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta erittäin tarkkaa pelaamista. Pelin tempo putosi selvästi kahteen ensimmäiseen erään nähden. Vajaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua nähtiin pelin komein maali.

Otto Honkaheimo teki komean esityön ja Ville Vahalahti laukoi ottelun ratkaisun. Lukon kokenut kaarti oli muutenkin oivalla pelipäällä. Sellaiset pelaajat kuten Ilkka Mikkola, Ville Vahalahti, Otto Honkaheimo ja Harri Tikkanen olivat päättäneet ottaa pronssiset mitalit Raumalle.

Viimeistään tämän ottelun jälkeen voidaan lopettaa puheet siitä, että pronssiottelua olisi turha pelata. Tämän illan kamppailussa oli kentällä ainoastaan sellaisia pelaajia, jotka halusivat päättää kautensa voittoon.

SaiPa-kapteeni Ville Koho myönsi pettymyksen olevan ensimmäisenä mielessä hävityn ottelun jälkeen.

- Hieno tapahtuma, jossa oli paljon molempien faneja. Harmittaa vain, että meidän kannalta lopputulos oli mollivoittoinen, Koho harmitteli.

- Huomenna joukkueen kanssa Prahaan, päästään vähän irti jääkiekosta. Nyt on aika miettiä ihan jotain muuta kuin kiekkoa, täräytti Koho.

Lukon hyökkääjä Jerry Ahtola oli tyytyväinen oman joukkueensa henkiseen nousuun hävityn Tappara-sarjan jälkeen.

- Pettymys finaalipaikan menetyksestä oli iso, mutta joukkueen kanssa sovittiin, että tänään pistetään vielä kerran kaikki likoon. Ja se tehtiin, kolmas sija on hyvä suoritus näin kovassa sarjassa, Ahtola analysoi.

Mika Heino, Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat