Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • SM-liigan pronssiottelu Tappara - HIFK
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Urheiluruutu

Rautakorven henkinen kantti saa suitsutusta: "Poikkeuksellisen älykäs"

Henkinen valmentaja Minna Marsh analysoi finaalivalmentajien otteita toisessa finaalissa.

urheilu
Jukka Rautakorpi
Tomi Hänninen

Henkisen valmennuksen ammattilainen Minna Marsh vieraili toisessa finaaliottelussa Yle Puheen Jääkiekkokierroksella. Marsh analysoi finaalijoukkueita ja kiinnitti huomiota erityisesti päävalmentajien toimiin.

Ennen ottelua Kärppien Lauri Marjamäki sanoi haastattelussa, että valmentajan täytyy pitää pelaajien edessä pokerinaamansa ennen ottelua, vaikka jännittäisi. Marsh ei allekirjoittanut tätä näkemystä.

- En usko siihen, että valmentaja yrittää olla jotain. Valmentajan on parempi olla aina aito. Hyvä päävalmentaja tekee töitä itsensä kanssa ja se on ihan okei, jos hermot näkyvät vähän pinnassa. Kunhan päävalmentajalla aidosti säilyy se hallinnan tunne, Marsh sanoi.

Rautakorpi viestittää tuomareille, toiselle joukkueelle ja omille pelaajilleen, että hän on niskan päällä.

Minna Marsh

Marsh seurasi tarkasti, miten Marjamäki ja Tapparan Jukka Rautakorpi toimivat ottelun tuoksinassa. Kokenut Rautakorpi osasi henkisen valmentajan mukaan erittäin hyvin auttaa joukkuettaan puheillaan.

- Se on sellaista vaikuttamisen taitoa ja henkistä yliotetta. Hän on siinä poikkeuksellisen älykäs ja hyvä. Ja hän tekee sen tietoisesti, Marsh kertoi.

- Hän viestittää tuomareille, toiselle joukkueelle ja omille pelaajilleen, että hän on niskan päällä ja hänellä on se hallinnan tunne. Niin kauan kuin se pysyy tasapainossa eikä mene ylireagoinniksi, niin se palvelee pelaajia, hän jatkoi.

Yle Puheen Jääkiekkokierros ja kolmas finaali kello 16.30 alkaen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat