Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Monte Carlossa sveitsiläisfinaali – Federer kukisti Djokovicin

Espanjan David Ferrer ei pystynyt yllättämän Stanislas Wawrinkaa Monte Carlon Masters -turnauksessa. Roger Federer asettuu finaalissa verkon toiselle puolelle.

urheilu
Roger Federer
Roger FedererAFP / Lehtikuva

Puolivälierissä Rafael Nadalin kukistanut David Ferrer ei pystynyt jatkamaan voittojen tiellä Monte Carlon turnauksessa. Stanislas Wawrinka kukisti lukuisista helpoista virheistään huolimatta espanjalaisen välierissä 6-1, 7-6.

29-vuotias Wawrinka pääsee pelaamaan kauden kolmannesta turnausvoitostaan maanmiestänsä Roger Federeriä vastaan, joka voitti Novak Djokovicin 7-5, 6-2. Serbi sanoi kipeytyneen oikean ranteen vaikuttaneen peliin ja aikookin nyt pitää tauon tenniksestä.

- En pysty pelaamaan tennistä vähään aikaan. Kuinka pitkään aikaan, en tiedä, hän sanoi.

- Hyvä asia on, etten tarvitse leikkausta. siinä ei ole mitään repeämää tai vastaavaa.

Federer totesi ottelun jälkeen, että hän huomasi Djokovicin aristelleen kättään eikä saanut lyönteihinsä niin paljon kierrettä kuin yleensä.

- Mutta 90-prosenttisessa kunnossakin Novak on silti vahva, ja jokaiset mahdollisuudet on käytettävä.

Federer ei ole koskaan aikaisemmin voittanut Monte Carlon turnausta. Hän on hävinnyt finaalissa kolme kertaa, kaikki Rafael Nadalia vastaan. Wawrinka on hävinnyt kaksi edellisistä massalla pelaamistaan Masters-turnauksen finaaleistaan.

Edellisen kerran ATP-turnauksessa on nähty sveitsiläisfinaali vuonna 2000, kun Marc Rosset voitti tuolloin vielä teini-ikäisen Federerin.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat