Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Käsittämätön linjaus otteluvalvojalta: Ei vihelletä sääntökirjan mukaan

Pertti Juholan kommentit finaalien tuomarilinjasta herättivät kummastusta neljännessä finaalissa.

urheilu
Jukka Voutilainen Joonas Donskoi
Tomi Hänninen

*TAMPERE. *Tappara voitti Kärpät 3-2-luvuin jatkoerän kyseenalaisella maalilla. Ottelun jälkeen ratkaisumaali herätti paljon keskustelua, mutta myös finaalisarjan yleinen tuomarilinja nousi puheenaiheeksi.

Finaalisarjassa on nähty ronskia mailankäyttöä ja koukkaamisia, jotka tuovat mieleen vanhan ajan kahvakiekon. Otteluvalvoja Pertti Juholan mukaan nykyisessä linjassa ei ole kuitenkaan mitään suurempaa vikaa.

Jos tätä sääntökirjojen mukaan rupeat viheltämään, niin olisimme huomisaamunakin vielä tuolla.

Otteluvalvoja Pertti Juhola

- Ei tässä mielestäni viety jääkiekkoa taaksepäin vuosia vaan tämä on haluttu linja. Pelaajat syventyvät näissä peleissä enemmän kuin runkosarjassa ja he kestävät taklauksia, Juhola sanoi ottelun jälkeen.

- En voi erikoisemmin sanoa, että tässä kahvataan. Mailaa käytetään vähän muuhunkin kuin pelaamiseen. Se on tämän päivän jääkiekkoa, hän jatkoi.

Eikö mailan käyttäminen muuhun kuin pelaamiseen ole sääntöjen vastaista?

- Jos tätä sääntökirjojen mukaan rupeat viheltämään, niin olisimme huomisaamunakin vielä tuolla. Säännöt antavat mahdollisuuden viheltää ja tulkita.

Juholaa näytti myös hieman ärsyttävän, kun hän joutui jälleen vastailemaan kysymyksiin tuomarien toiminnasta ja linjasta. Tuomarit suoriutuivat Juholan mielestä maanantaina kohtuullisesti.

- En tiedä, minkä takia tässä pitää tuomarit nostaa esille. Nämä ovat hyviä pelejä. Nautitaan jääkiekosta. Eivät tuomarit tätä peliä tee, ne ovat pelaajat.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat