Urheilutapahtumien järjestäjillä tarve järeämmille työkaluille

Yhdistyksen mukaan yleisön ja urheilijoiden turvallisuuden takaamiseksi on perusteltua, että esityksiä viedään eteenpäin.

urheilu
AEK:n kannattajat ryntäsivät kentälle.
AEK:n kannattajat ryntäsivät kentälle kotiottelussa Panthrakikosia vastaan.EPA

Porttikieltojärjestelmää suunnitteleva työryhmä esittää, että porttikieltojärjestelmä perustettaisiin jonkin urheilun kattojärjestön alaisuuteen ja siihen voisivat liittyä kaikki lajijärjestöt, jotka katsovat järjestelmän tarpeelliseksi.

Lisäksi ministeriön tulisi käynnistää lainsäädäntöhanke, jossa tietyt teot, kuten kentälle ryntääminen ja esineiden heitteleminen, säädettäisiin rangaistaviksi.

Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n mukaan urheilutilaisuuksien järjestäjillä tulisi olla nykyistä järeämpiä työkaluja, joilla puuttua häiriökäyttäytymiseen.

Yhdistyksen mukaan mahdollisuudella määrätä porttikieltoa häiritsevään tai jopa vaaralliseen käyttäytymiseen syyllistyneelle henkilölle on myös merkittävä ennaltaehkäisevä vaikutus.

Lausunnon mukaan Valo on mielellään mukana jatkokeskusteluissa ja ottaa lopullisesti kantaa hallinnointiin siinä vaiheessa kun selviää montako sen jäsenjärjestöä on valmis tulemaan mukaan järjestelmään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat