1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kypäräkamerat seurasivat finaalituomareita – "Sensuuria kannattaa käyttää"

Päätuomari Jari Levonen ei tiennyt vielä keskiviikkona, viheltääkö hän perjantain seuraavan finaalin.

Kuva: Str / Lehtikuva

OULU. Tuomaritoiminta ja -linja ovat värittäneet tänä keväänä keskustelua jääkiekon SM-finaalien ympärillä. Keskiviikkona tuomarinelikko oli erityisen syynin alla, koska maanantain neljäs finaali päättyi kyseenalaiseen jatkoerämaaliin.

Herrat kun käskevät, niin karavaani liikkuu. Mikä on koostumus, sen näemme jossain vaiheessa.

Jari Levonen

Otteluvalvoja Jyrki Ingmanin mukaan tuomarinelikko suoriutui iltapuhteestaan hyvin.

- Pelissä säilyi jäähyn pelote ja silloin pelikin sujuu. Jokainen peli on lähtenyt tämänkaltaisella tavalla, mutta aiemmin on ehkä tullut pelin sisällä pieni lasku. Nyt se pysyi loppuun asti, Ingman analysoi ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla oli myös ottelun toinen päätuomari Jari Levonen. Kokeneen päätuomarin kypärää koristi keskiviikkona erikoinen minikamera, joka dokumentoi koko ottelun tapahtumat. Levonen ei osannut sanoa mihin materiaalia käytetään.

- Johonkin se tulee. Sanoin, että sensuuria kannattaa käyttää jonkun verran. Pelin aikana tulee kaikenlaista kommenttia. Niillä vehkeillä mennään, mitä annetaan. Niitä ei voi kuitenkaan alkaa miettiä, tuomari mietti Yle Puheen Jääkiekkokierroksen haastattelussa.

Levosen ja Jari Hakkaraisen onnistuneen päätuomaroinnin jälkeen moni toivoi näkevänsä kaksikon myös perjantaina Tampereella. Tähän asti tuomariparit ovat vuorotelleet, eikä Levonen osannut sanoa tulevasta finaalista vielä mitään.

- Herrat kun käskevät, niin karavaani liikkuu. Mikä on koostumus, sen näemme jossain vaiheessa.