Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät on Suomen mestari kuuden vuoden tauon jälkeen!

Oulun Kärpät voitti kolme viimeistä finaalia ja juhlii seurahistoriansa kuudetta SM-kultaa. Tappara kaatui seitsemännen pelin jatkoerässä 1-0-luvuin.

urheilu
Kärpät mestaruus ratkeaa
Tomi Hänninen

Kärpät voitti Tapparan kolmesti veitsi kurkulla pelaten ja nousi vaikeuksien kautta Suomen mestariksi. Ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa peli ratkesi vasta jatkoerässä oululaisille 1-0-lukemin. Ratkaisevan osuman laukoi Juhamatti Aaltonen. Mestaruus on vuonna 1946 perustetulle seuralle historian kuudes.

Seura erikoistui jääkiekkoon vuonna 1974 ja voitti ensimmäisen kerran SM-liigan vuonna 1981. Muut mestaruudet tulivat 2000-luvulla, kun joukkue voitti neljästi viiden kauden aikana vuosina 2004–2008.

Kevään mestarijoukkueesta vuonna 2008 mukana olivat Mikko Lehtonen, Atte Ohtamaa, Juhamatti Aaltonen, Mikko Alikoski, joukkueen kapteenina tuolloin toiminut Jari Viuhkola ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli.

Viuhkola ja Hilli ovat olleet mestaruuksien takuumiehiä, sillä kaksikko on ollut mukana kaikissa Kärppien 2000-luvun mestaruuksissa. Yhteensä kuusi pelaajaa tämän kauden mestareista on voittanut Kärpissä myös aiemmin Suomen mestaruuden.

Kärppien mestaruudet
1981, 2004, 2005, 2007, 2008, 2014

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat