Niklas Hagman Jokereiden haaviin

Niklas Hagaman ja kanadalaispuolustaja Daine Todd pelaavat ensi kaudella Jokereiden väreissä.

Kuva: Tomi Hänninen

Ensi kaudella jääkiekon KHL-liigassa pelaava Jokerit tiedotti torstaina, että hyökkääjä Niklas Hagman pelaa helsinkiläisseurassa ensi kaudella. Jokerit ilmoitti myös, että kanadalaispuolustaja Daine Todd saapuu vahvistaamaan seuraa.

Hagman, 34, pelasi kuluneella kaudella SM-liigan Ässissä ja Sveitsin liigan Fribourgissa. Porilaisseurassa laitahyökkääjä teki 44 runkosarjaottelussa 21 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä. Helmikuussa Hagman siirtyi Fribourgiin, jossa teki runkosarjassa neljässä pelissä tehot 1+4=5 ja pudotuspeleissä kymmenessä kamppailussa pisteet 3+3=6.

NHL:ssä Hagman on tahkonnut 770 runkosarja- ja 30 pudotuspeliottelua tehoin 147+154=301 ja 4+3=7.

- Hagmanilla on valtavasti kokemusta kansainvälisistä kaukaloista ja maailman kovimmista liigoista. On tärkeää, että ryhmästämme löytyy myös tämänkaltaisia pelaajia, kun siirrymme uuteen sarjaan. Pelillisesti hän tuo joukkueeseemme maalintekotaitoa, luisteluvoimaa ja monipuolisuutta, Jokereiden GM Jari Kurri selvitti seuran nettisivuilla.

Kanadalainen Todd, 27, siirtyy Jokereihin AHL-seura Portland Piratesin riveistä. Hän oli kuluneella kaudella joukkueensa pistepörssin seitsemäs. Myös hyökkääjänä urallaan pelannut Todd tehtaili 54 ottelussa 4+28=32 pistettä.

- Näemme Toddissa paljon potentiaalia. Hän on hyvin liikkuva, oikealta puolelta laukova, kiekollisesti lahjakas puolustaja. Teknisten ominaisuuksien lisäksi hän on kaukalossa kova taistelija, Kurri selvitti.