1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Viekö Ilves jälleen mestaruuden? - historiallinen finaali TV2:ssa

Oulun Tervarit hakee hurmosta kolmanteen Futsal-liigan finaaliin, mutta Ilves FS:n mestaruusjuna on myös tänä vuonna puksuttanut vakuuttavasti.

Kuva: EPA (Arkistokuva)

Sunnuntaina Urheiluviikonlopussa jännitetään jalkapallon Futsal-liigan kolmatta finaalia. Neljä kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden voittanut Ilves FS johtaa loppuottelusarjaa 2-0, joten mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina Tampereella.

Ilves on pelannut pudotuspeleissä todella tiiviisti, sillä seitsemässä ottelussa tamperelaiset ovat päästäneet ainoastaan kuusi maalia. Tämän lisäksi joukkueesta on löytynyt ratkaisijoita laajalla rintamalla.

Tervarit taasen on kääntänyt pudotuspeleissä tappioasemasta kaksi otteluparia voitokseen. Välierissä kaatui runkosarjan ylivoimaisesti vienyt Sievi otteluvoiton 3-1. Oululaiset ovat pelanneet välillä kuin hurmiossa.

- Vielä ei ole mitään lannistumisen merkkejä ilmassa. Olemme tällä kaudella olleet pahoissa paikoissa aiemminkin. Jos se niin sanottu hurmos tulee, niin ei meitä pysäytä kukaan, Tervarit-luotsi Jani Paananen uskoo.

Kunnioitus molemminpuolista

Ilves on seurahistorian aikana juhlinut Suomen mestaruutta seitsemän kertaa. Tervarit on nyt ensimmäistä kertaa mukana loppuotteluissa. Molemmissa leireissä annetaan tunnustusta finaalivastustajalle.

- Tervarit on vahva joukkue. Kaikki tiesivät ennen kauden alkua, että he ovat vahvistuneet ja heillä on myös laaja rinki. Hurmoksen takana on myös paljon laadukasta työtä, Ilveksen pelaaja ja päävalmentaja Antti Teittinen linjaa.

- Ilveksellä on sitä niin sanottua voittamisen kulttuuria, ja joukkue puolustaa erittäin kurinalaisesti. Huomaa, että he ovat pelanneet kauan yhdessä, koska pelaaminen on niin jouhevaa. Meillä ne hyvät jaksot tulevat vähän liikaa sykleittäin, Paananen arvioi.

Tervareiden Stafsula sivussa

Tällä kaudella paljon loukkaantumisista kärsinyt Ilves-legenda Juha-Pekka Torvinen sai pienen tällin edellisessä finaalissa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Muutamalla muullakin pelaajalla on pieniä vammoja, mutta niitä Teittinen ei halunnut tuoda esiin.

Tervarien puolelta Oskari Tervo on harjoitellut viikolla joukkueen mukana ja on käytettävissä, mutta sen sijaan Dritan Stafsula jää ottelusta sivuun. Vaarallinen vasuri on jalkapallon Ykkösen AC Oulun riveissä sunnuntaina kauden avausottelussa.

- Stafsula on ollut meille pudotuspeleissä johtava pallollinen pelaaja, ja hän yksi Suomen futsal-kenttien taitavimpia pelaaja. Onhan hän suuri menetys, mutta toisaalta voitimme Ilveksen cupissa ilman Stafsulaa. Onneksi meillä on toisia kavereita, jotka haluavat nousta nälkäisinä esille, Paananen muistuttaa.

Sunnuntai on ensimmäinen kerta, kun Futsal-liigan finaaleja päästään seuraamaan Suomessa televisiosta. Mihin ottelussa kannattaa kiinnittää huomio?

- Pelissä tapahtuu todella paljon pieniä hienouksia. Miten pallo otetaan vastaan ja mitä pieniä kikkoja silloin tehdään? Miten toiselle pelaajalle tehdään tilaa omalla liikkeellä? Erikoistilanteet ovat myös sellaisia, joita kannattaa seurata. Ne ovat isossa osassa, Teittinen avaa.

Ilveksen ja Tervarien välinen 3. futsal-finaali alkaa sunnuntaina kello 15.50. Ottelua seurataan Urheiluviikonlopussa TV2:ssa. Ottelun asiantuntijana toimii maajoukkueen kapteeni Panu Autio.