Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Liverpool-kapteeni sössi - Chelsea pysyy mukana mestaruuskamppailussa

Steven Gerrardin uskomaton virhe ensimmäisen puoliajan lisäajalla maksoi Liverpoolille kalliisti. Joukkue jatkaa kahden pisteen erolla Valioliigan kärjessä.

urheilu
Demba Ba juhlii maalia Liverpoolia vastaan.
Demba Ba iski avausmaalin Liverpoolia vastaan.AFP / Lehtikuva

Liverpool-kapteeni Steven Gerrard tuskin pystyisi samaan, jos tilanne toistettaisiin kymmenen kertaa.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Mamadou Sakho antoi perussyötön Gerradille, joka oli totuttuun tapaan laskeutunut topparien väliin. Jostain syystä Gerrard ei saanut palloa kunnolla haltuun ja horjahti nurmen pintaan yrittäessään paikata tilannetta.

Lähistöllä kärkkynyt senegalilaishyökkääjä Demba Ba nappasi pallon helposti ja rynnisti läpiajoon. Liverpool-vahti Simon Mignolet ei pystynyt estämään johtomaalia.

Toisella puoliajalla Gerrard yritti väkisin tuoda joukkueensa tasoihin. Kaukolaukauksen viuhuivat tuloksetta, hyvin ajoitetun nousun päätteeksi puskettu pallo painui Mark Schwarzerin syleilyyn Chelsea-maalilla.

Luis Suarez oli lähellä pelin lisäajalla, kun uruguaylainen sai pallon kulman jälkitilanteesta. Schwarzer kuitenkin onnistui ohjaamaan laukauksen rangaistusalueen rajalta yli yläriman.

Lisäajalla Willian vielä pääsi kuittaamaan toisen maalin, kun Chelsea rankaisi rajusti painostanutta Liverpoolia nopeasta vastahyökkäyksestä.

Chelsean 2-0-voitto tarkoittaa, että lontoolaiset ovat ottelun jälkeen kahden pisteen päässä kärkijoukkue Liverpoolista. Sarjaa on kummalllakin joukkueella jäljellä kaksi ottelua.

Liverpool kohtaa päätöskierroksilla Crystal Palacen vieraskentällä ja Newcastlen kotonaan. Chelsea isännöi Norwichia ja vierailee Cardiffissa.

Valioliigan kärki Liverpool-Chelsea-pelin jälkeen

Liverpool

36

25

5

6

96-46

80

Chelsea

36

24

6

6

69-26

78

Manchester City

34

23

5

6

91-35

74

Arsenal

35

21

7

7

62-41

70

Everton

36

20

9

7

57-36

69

Tottenham

36

20

6

10

52-49

66

Suosittelemme

Tuoreimmat