1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilves jyräsi jälleen mestariksi

Ilves FS:n kausi päättyi jo viidennen kerran perättäin Futsal-liigan Suomen mestaruuteen. Ilves FS on voittanut SM-kultaa nyt kahdeksan kertaa.

Kuva: Yle

Ilves FS ei antanut Oulun Tervareiden yllättää, vaan vei kolmannen ja ratkaisevan loppuottelun 5-2 (1-0) ja mestaruuden puhtaasti voitoin 3-0.

Ilves piti ottelussa tempoa yllä nopeilla vaihdoilla ja ratkaisi mestaruuden ennen kaikkea erikoistilanteissa. Tamperelaisten pelaaja-valmentaja Antti Teittinen kiskaisi ottelun avausmaalin 14. minuutilla kulmapotkun jälkeen ja myös kaksi seuraavaa osumaa tulivat erikoistilanteista. Toisen maalin viimeisteli Juhana Jyrkiäinen ja avausmaalin syöttänyt Timur Inapshba teki 3-0-osuman suoraan vapaapotkusta. Jyrkiäinen teki myös joukkueensa 4-0-maalin.

Ilves pelasi toisen erän vapautuneesti ja joukkueen hyökkäys sahasi Tervareiden puolustusta rikki useaan otteeseen. Tatu Ahonen pääsi iskemään 5-0-osuman tällaisesta näyttävästä hyökkäyksestä.

Ensimmäistä kertaa loppuottelussa pelaava Tervarit haki kavennusta lentävällä maalivahdilla, ja tämä kannatti. Riku Säärelä rikkoi kuparisen, kun ottelua oli jäljellä reilu minuutti ja vain hetki ennen ottelun loppua Heikki Halmet iski loppunumeroiksi 5-2. Kavennusmaalit olivat kuitenkin vierailijalle laiha lohtu, sillä ilta päättyi Ilves FS mestaruusjuhliin.

Ilves FS, Suomen mestari 2014

**Pelaajat:
**1 Tuomas Kallioinen (mv)
13 Juha Ojanperä (mv)
19 Leo Rantanen (mv)

2 Veli-Petteri Eskonniemi
3 Simo Martiskainen
4 Niko Stenholm
6 Petri Grönholm
7 Jarno Majamaa
8 Jaakko Laitinen
9 Antti Teittinen
10 Timur Inapshba
11 Jani Nyblom
14 Juhana Jyrkiäinen
16 Valtteri Similä
17 Tomi Lahtinen
18 Juha-Pekka Torvinen (c)
20 Tatu Ahonen

**Vastuuvalmentaja: **Antti Teittinen
**Valmentaja: **Juha-Pekka Torvinen ja Jaakko Laitinen
**Maalivahtivalmentaja: **Jussi Lahtinen
**Fysiikkavalmentaja: **Tommi Nieminen