1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

HJK vahvisti Lehkosuon päävalmentajapestin

HJK:n kehno alkukausi toi potkut Sixten Boströmille.

Mika Lehkosuo korvaa Sixten Boströmin. Kuva: Yle / Samu Lehtonen

Jalkapallon Veikkausliigan HJK vahvisti tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Mika Lehkosuo on helsinkiläisseuran uusi päävalmentaja. Lehkosuo korvaa potkut saaneen Sixten Boströmin.  Lehkosuon, 44, sopimus kattaa seuraavat kaksi ja puoli vuotta.

Hallitsevan Suomen mestarin kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin, sillä HJK on voittanut kauden viidestä ensimmäisestä liigapelistään vain kaksi. Boström ehti valmentaa helsinkiläisseuraa tammikuusta 2013 lähtien.

- HJK kiittää Boströmiä hänen joukkueen hyväksi tekemästään työstä, ja toivottaa onnea ja menestystä tulevissa tehtävissä, HJK tiedotti.

Lehkosuo valmensi viime kaudella Honkaa, mutta sai potkut espoolaisseurasta helmikuussa. Lehkosuo sai lähetä Hongasta erimielisyyksien takia. Lehkosuo on entinen huippupelaaja, joka on toiminut Suomen maajoukkueen valmennusryhmästä vuodesta 2013 lähtien. Pelaajaurallaan Lehkosuo voitti HJK:n väreissä kaksi Suomen mestaruutta.  

Lehkosuon ensimmäinen ottelu HJK-peräsimessä on jo keskiviikkona, kun FC Haka isännöi HJK:ta Suomen cupin puolivälierässä.