1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lehkosuo palaa siniraitapaitoihin - "Hetki on hyvin tunteikas"

HJK:n uudeksi päävalmentajaksi nimetty Mika Lehkosuo odottaa valmentajanvaihdoksen tuomia muutoksia maltillisesti. Lehkosuo saa tulikasteensa uudessa joukkueessa jo keskiviikkona, kun HJK kohtaa FC Hakan.

Kuva: Yle / Samu Lehtonen

Jalkapallon Veikkausliigan HJK:n uudeksi päävalmentajaksi nimettiin seuralle tuttu mies Mika Lehkosuo. Lehkosuo,44, voitti pelaajaurallaan helsinkiläisseuran väreissä kaksi Suomen mestaruutta.

- Hetki on hyvin tunteikas. Olin melkein 30 vuotta aikanaan siniraitapaidassa täällä, Lehkosuo sanoi.

- Olen hyvin innostunut tulemaan ja tekemään omaa työtäni tänne ja siihen on luotettu, että ammattitaitoni riittää, valmentaja kiitteli.

Suuria lupauksia pelillisistä muutoksista Lehkosuo ei anna, vaan lähtee maltillisesti ajamaan omaa pelitapaansa sisään joukkueeseen.

- En ole profeetta, en lähde hirveitä julistuksia tekemään. Näyttäköön seuraava kuukausi, että millaiseksi peli muodostuu, Lehkosuo totesi.

- Avainsanat ovat vahva pelin organisointi molempiin suuntiin, menemättä sen enempää yksityiskohtiin.

"Huominen peli on ensimmäinen testi"

HJK:n seuraava ottelu on edessä heti keskiviikkona, kun se kohtaa Suomen cupin puolivälierässä FC Hakan. Lehkosuolle peli on vain ensimmäinen testi, eikä hän odota vielä näkevänsä suuria muutoksia joukkueen pelitavassa.

- Toivottavasti pelaajista saadaan hyvä virta kentälle. Ensimmäiset harjoitukset ovat takana ja ne ovat ainoat ennen huomista peliä. Laitoin muutaman hyökkäykseen liittyvän pelitavallisen asian sisään ja niitä alettiin heti opettamaan. Jos niitä vähän näkyy huomenna, niin hyvä, ja ainakin huomisen testin jälkeen saadaan taas materiaalia oppimiseen seuraavaan peliin.

Lehkosuo palaa paitsi tuttuun seuraan, myös tuttujen pelaajien keskelle.

- On ilman muuta hyvä materiaali, hyviä ihmisiä ja hyviä pelaajia. Paljon tuttuja entisestä seurastani ja maajoukkueympyröistä, ei ole montaa pelaajaa, jota en olisi ennen kohdannut. Tuttu jengi varmasti helpottaa tätä tulemista ja yhteistoimintaa, Lehkosuo tuumi.