Suora

  • Lentopallon EM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Kun suoli vuotaa verta, liikunta helpottaa ultrajuoksija Michaela Lindströmin arkea
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

Ruotsalainen jääkiekkolupaus antanut positiivisen dopingnäytteen

Modossa pelaava Edwin Hedberg on antanut positiivisen dopingnäytteen helmikuussa. Hedbergin näyte sisälsi Expressen.sen mukaan jäämiä sibutramiinia.

urheilu
KIekko maalissa.
Yle

Ruotsin jääkiekkoliigassa pelaava Modo kertoo verkkosivuillaan, että seura on saanut Ruotsin antidopingtoimikunnalta kirjeen koskien Edwin Hedbergin positiivista dopingnäytettä. Hedberg antoi näytteen 1. helmikuuta pelatun ottelun jälkeen.

Expressen.sen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Hedbergin näyte sisälsi kiellettyä sibutramiinia, jota löytyy muun muassa laihdutuslääkkeistä.

- Emme voi kommentoida tapausta, ennen kuin dopingtoimikunta on tehnyt päätöksensä, puheenjohtaja Tomas Byberg sanoi nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Expressen.sen haastattelema Hedberg, 20, on positiivisesta näytteestään järkyttynyt. Hän ei nettisivuston mukaan ole tietoisesti käyttänyt kiellettyä ainetta, eikä 78-79 kiloa painava nuorten maajoukkuepelaaja omien sanojensa mukaan tarvitse laihdutuslääkettä. Hedberg on joukkuekavereidensa tavoin syönyt seuran tajoamia ravintolisiä ennen ja jälkeen otteluita.

Kaksi vuotta sitten KHL-pelaaja Maksim Rybin sai kolmen kuukauden kilpailukiellon Venäjän antidopingtoimikunnalta samaisesta aineesta. Samanlaista kilpailukieltoa odotetaan Hedbergin tapauksessakin. Pelaaja on päättänyt vetäytyä seuran toiminnasta tapauksen selvityksen ajaksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat