Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lentopalloliigaan tulee uusi joukkue Kuopiosta – Saimaa Volley ei jatka

Lentopallon Mestaruusliigaan tulee ensi kaudeksi uusi joukkue Kuopiosta. Joukkueen nimi on LEKA Volley, ja se saa paikkansa Saimaa Volleylta.

urheilu
Lentopalloilija Ilkka Sammelvuo vakavan näköisenä
Ilkka Sammelvuo on uuden kuopiolaisseuran hallituksen puheenjohtaja.Yle

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaa ensi kaudella LEKA Volley -niminen kuopiolaisjoukkue. Se saa sarjapaikkansa Saimaa Volleylta, joka ei jatka toimintaansa pääsarjatasolla.

Saimaa Volley on vuokrannut liigapaikkaa Keski-Savon Paterilta. Nyt Pateri on luovuttanut liigapaikan uudelle LEKA Volley -joukkueelle.

LEKA ei vielä perjantaina tiedottanut tulevan joukkueensa pelaajista tai valmentajasta. Seuran hallituksen puheenjohtaja on entinen liigalentopalloilija Ilkka Sammelvuo. Pielaveden Sammossa päättyneellä kaudella pelannut Tatu Säisä on päätoiminen manageri ja seuran ensimmäinen sopimuksen tehnyt pelaaja.

LEKA Volleysta tulee toinen pohjoissavolainen joukkue lentopallon Mestaruusliigassa. Päättyneellä kaudella neljänneksi sijoittunut Pielaveden Sampo pelaa kotiottelunsa Pielavedellä, mutta harjoittelee tilanpuutteen vuoksi suurelta osin Kuopiossa.

Kuopiossa on kunniakkaat lentopalloperinteet: KuPS-Volley hallitsi lentopallosarjaa 1990-luvulla, mutta ajautui konkurssiin vuonna 2001.

Liigapaikan siirtyminen vaatii vielä liigahallituksen päätöksen. Hallituksella on kokous lauantaina.

Suosittelemme

Tuoreimmat