Suora

  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marko Rajamäki on KuPSin uusi päävalmentaja

Viimeksi Turun Palloseuraa valmentaneen Rajamäen ja Kuopion Palloseuran sopimus on yksivuotinen. KuPS on neljän liigakierroksen jälkeen yhä pisteittä.

urheilu
KuPSin Ari Lahti ja päävalmentaja Marko Rajamäki.
KuPSin pääomistaja Ari Lahti esitteli uuden päävalmentaja Marko Rajamäen (oikealla) yleisölle perjantaina.Toni Pitkänen / Yle

Jalkapallon Veikkausliigassa voitoitta viimeisenä oleva Kuopion Palloseura on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Marko Rajamäen. KuPSin ja Rajamäen sopimus on yksivuotinen.

45-vuotias Rajamäki toimi aikaisemmin Turun Palloseuran liigajoukkueen päävalmentaja tämän vuoden helmikuuhun saakka. Osapuolet purkivat tuolloin valmentajasopimuksen. Rajamäki johdatti turkulaisseuran Veikkausliigassa kahdesti pronssille vuonna 2010 alkaneen päävalmentajapestin aikana.

Seura kertoi Rajamäen valinnasta tiedotustilaisuudessa iltapäivällä. Kuopion Palloseuran pääomistaja Ari Lahti perusteli Rajamäen valintaa muun muassa hänen kyvyillään pelaajien kehittämisessä.

– Kun puhutaan Kuopion Palloseuran taloudellisesta tilanteesta, pelaajien kehittäminen ja eteenpäin myyminen on meille äärimmäisen tärkeä asia. Markolla on myös juniorivalmentajatausta, mikä on myöskin meille tärkeää. Tämä kausi mennään joukkueella, mikä nyt on kasassa, Lahti totesi tiedotustilaisuudessa.

Vaikka sopimus kattaa vain kuluvan kauden, Lahden mukaan KuPS etsii lähtökohtaisesti Rajamäestä pidempiaikaista valmentajaa.

– Katsotaan jatko hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä, Lahti sanoi.

Rajamäki: "Pelaajien vahvuudet esiin"

Rajamäen mukaan ensimmäinen juttu on, että KuPS saa tulosten kautta "ilmeen ja fiiliksen" kuntoon. Nyt seuralla on takana neljä peliä liigassa pisteittä ja karsiutuminen Suomen Cupista.

– Toinen asia on kuopiolaisten junioripelaajien saaminen läpi ykkösjoukkueeseen ja siitä eteenpäin. Pitää pelata sen mukaan, että pelaajien vahvuudet tulevat esiin. Jos KuPS-juniorit tuottavat tämän tyylisiä pelaajia, siltä KuPSin peli tulee näyttämään jatkossa. Tämä on ajatukseni. Se on kuitenkin pidempi prosessi, Rajamäki jatkoi.

Rajamäki kuvailee joukkueen rinkiä hyväksi mutta kapeaksi.

– Esimerkiksi Kujalan Jussi on sivussa ainakin pitkälle kesään. Se ei voi olla näkymättä.

Rajamäen mukaan muu valmennustiimi tarkentuu lähiaikoina.

– Pitää keskustella, mihin eri ihmisten aika riittää.

KuPS purki viime viikolla vielä tämän kauden kattaneen päävalmentajasopimuksen Esa Pekosen kanssa. Pekonen kertoi Yle Urheilulle lähtämisensä johtuneen muun muassa omaan perheeseen kohdistuneesta ahdistelusta.

Kuopiolaisten liigakausi jatkuu sunnuntaina turkulaisen FC Interin vieraana. KuPS putosi keskiviikkona Suomen Cupista hävittyään Interille Kuopiossa maalein 1–2.

Suosittelemme

Tuoreimmat