Jormakan nöyryyttämä ruotsalaispakki sai rajua kritiikkiä - "Hän ei kuulu tälle tasolle"

SVT:n jääkiekkoasiantuntija Mikael Renberg tulistui omille puolustajille, kun Pekka Jormakka purjehti koko kentän läpi maalintekoon lauantain Ruotsi-pelissä.

urheilu
Pekka Jormakka
Lehtikuva / TT

Leijonat siirtyi johtoon Tre Kronoria vastaan avauserän puolivälissä Pekka Jormakan upealla maalilla.

Tappara-hyökkääjä sai kiekon oman maalin edustalla ja höynäytti ruotsalaiskarvaajan maalin taakse. Sen jälkeen hän purjehti läpi keskialueen ja ohitti kolme ruotsalaispelaajaa ennen kuin laukoi viimeisen puolustajan jaloista kiekon kohti maalia. Maalivahti Joacim Eriksson pääsi kiekkoon väliin, mutta pudotti sen lopulta oudosti selkänsä taakse.

Vaikka takaisku meni suurelta osin ruotsalaismaalivahdin piikiiin, niin tulilinjalle joutui suorilla jaloilla tilanteessa seissyt puolustajapari Patrik Hersley-Niclas Burnström - ja varsinkin ensin mainittu.

Asiantuntija Renberg ei sulattanut Jormakan soolomaalia, vaan alkoi sättiä heti tilanteen jälkeen puolustaja Patrik Hersleyta, jonka hän halusi jättää kotiin MM-kisamatkalta.

- Olen sitä mieltä, ettei hän ( Hersley) kuulu tälle tasolle, Renberg tylytti.

Renbergin mukaan kruunupaitojen alakerta on nykymiehistöllä varsin rajallinen.

- Burström näyttää kovin epävarmalta, vaikka hän on yleensä takuuvarma peruspakki. Burströmin haluaisin nähdä mieluummin Rahimin puolustajaparina. Hersley ei tee muuta kuin heittää kiekkoa jatkuvasti pois lavastaan. Tähän haluaisin pikaisen muutoksen. En kuitenkaan usko, että Hersley pystyy pelaamaan vaaditulla tasolla, Renberg niputti.

Lähteet: Expressen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat