Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Klingasta päävalmentaja, Ylianttilasta valmennuspäällikkö

Jani Klinga on nimetty Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajaksi. Kari Ylianttilan titteli on tätä nykyä valmennuspäällikkö.

urheilu
Jani Klinga ja Kari Ylianttila
Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Jani Klinga (vas.) ja valmennuspäällikkö Kari Ylianttila.Lehtikuva

Jani Klinga on valittu Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajaksi. Klinga on valmentanut muun muassa yhdistetyn maajoukkuetta ja japanilaista Team Tsuchiyan joukkuetta. Hän toimi viime kautena Continenta cup -joukkueen valmentajana. Kari Ylianttilasta tulee mäkihypyn valmennuspäällikkö. Ylianttila on toiminut Suomen mäkihypyn maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1988–1994 ja sen jälkeen tehnyt näyttävän kansainvälisen uran.

Päävalmentaja vastaa suomalaisen mäkihypyn A-maajoukkueen leirityksen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä maajoukkueurheilijoiden kotiharjoittelun linjauksista ja toteutumisesta yhteistyössä henkilökohtaisten valmentajien kanssa.

Mäkihypyn valmennuspäällikkö vastaa suomalaisen yhtenäisen valmennuksellisen näkemyksen kehittymisestä ja yhteistyön rakentumisesta. Lisäksi valmennuspäälliköllä on vahva rooli A-maajoukkuetta tukevien asioiden hoidossa, aina nuorten maajoukkuetoiminnasta kilpailujärjestelmän kehittämiseen.

Yhdistetty jatkaa tutulla kaksikolla

Yhdistetyn päävalmentajana jatkaa Petter Kukkonen ja hänen aisaparinaan toimii Jari Hiekkavirta. Kukkonen on toiminut yhdistetyn päävalmentajana vuodesta 2012, kun taas Hiekkavirta on työskennellyt yhdistetyn parissa jo yli kymmenen vuotta.

- Olen luottavainen, että tehtävään valittu kokoonpano pystyy palauttamaan suomalaisen mäkihypyn ja yhdistetyn sinne, mihin ne perinteidensä puolesta kuuluvat eli maailman huipulle, Hiihtoliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori totesi Hiihtoliiton nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

- Töitä on edelleen edessä joka rintamalla, mutta käännämme kaikki kivet, jotta Lahdessa 2017 olemme taas vahva tekijä näissä lajeissa.

Lähteet: Hiihtoliiton nettisivut

Suosittelemme

Tuoreimmat