1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ricciardo: Kuskien on noudatettava tallimääräyksiä

Red Bullin Daniel Ricciardon mukaan F1-kuskien on noudatettava tallimääräyksiä. Australialaisen kommentit voi tulkita pienenä piikkinä tallikaveri Sebastian Vettelin suuntaan.  

Daniel Ricciardo Kuva: EPA

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel aiheutti pienimuotoisen kohun viime osakilpailussa Kiinan Shanghaissa, kun hän tallimääräyksestä huolimatta ei päästänyt nopeampaa Daniel Ricciardoa ohitseen.  

- Meidän vastuullamme on noudattaa ohjeita. Paitsi tietenkin silloin, jos ne ovat aivan vääriä, voimme yrittää vääntää vastaan ja perustella päätöstämme, Ricciardo kertoi The West Australian Newspaperin haastattelussa.

- Tiimi tekee kuitenkin kaikki laskelmat varikolla kisan aikana ja heidän sanomisiaan on kunnioitettava. Ei ole aina hauskaa, jos sinua pyydetään väistämään. Ei ole mukavaa olla se hitaampi auto.

Vettel vastasi Shanghaissa tallimääräykseen toteamalla radioon: ”huono tuuri”. Ricciardo jumiutui hänen taakseen kolmen kierroksen ajaksi ennen kuin saksalainen lopulta päästi hänet ohitseen.

Vettelin ja Ricciardon maanmiehen Mark Webberin välit tulehtuivat lopullisesti viime kaudella, kun Vettel ohitti Webberin tallimääräyksestä huolimatta ja ajoi Malesiassa voittoon. Vaikka he ovat molemmat erittäin kilpailuhenkisiä, Ricciardo uskoo, että kunnioitus Vettelin kanssa säilyy molemminpuolisena huolimatta siitä, mitä kauden aikana tapahtuu.

- Haluan taistella "Sebin" parasta versiota vastaan ja hän haluaa tehdä saman minua vastaan. Loppujen lopuksi uskon, että me molemmat kunnioitamme sitä kumpi on tehnyt parempaa työtä, Ricciardo päätti.

Ricciardo on sijoittunut Vetteliä paremmin kolmessa tämän kauden neljästä osakilpailusta, mutta Australian avauskilpailun hylkäyksen myötä Vettel on kokonaiskilpailussa edellä. Tallimääräyksiä saatetaan nähdä myös ensi viikonloppuna Espanjassa, mikäli kaksikko ajaa lähekkäin.