Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Jussi Jokisen ämyreissä Pikku G on vaihtunut JVG:hen – ”Vanhempi Tiktak menee edelleen”

Jussi Jokinen nousi keskiviikkoiltana New Yorkissa pudotuspelien maalipörssin kärkeen.

urheilu
Jussi Jokinen
AFP / Lehtikuva

NEW YORK. Pittsburgh Penguins pelasi ehjän ottelun New York Rangersin vieraana ottaen 3-1 johdon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella.

Madison Square Gardenin newyorkilaisyleisö joutui pettymään toistamiseen, kun Penguins ei antanut siimaa Rangersille. Pittsburgh otti 4-2-voiton joukkueiden neljännessä taistossa. Mainiossa vireessä oleva Pittsburghin suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen oli syystäkin juttutuulella ottelun jälkeen.

- Tosi iso voitto meille. Se on aivan eri asia lähteä kotiin 2-2 kuin 3-1-tilanteesta ja päästä yrittämään katkaisua kotona. Pelattiin vielä paljon paremmin kuin edellisessä pelissä ja ansaittiin kyllä voitto, Jokinen tuumi.

Kalajoen ja Oulun kautta isoihin ympyröihin ponnistanut Jokinen on ollut Pittsburghin ykköspelaajia läpi pudotuspelien. Tänään hän siirtyi maalipörssin jaetulle kärkisijalle kuudennella osumallaan yhdessä Los Angelesin Marian Gaborikin kanssa.

Hyvässä lennossa olevilla pelaajilla on usein myös tähdet kohdallaan kuten Jokisella tänään. Monipuolisen laiturin kääntölaukauksella ampuma kiekko meni maaliin Rangers-pakki Marc Staalin jalasta.

- Toisessa erässä oli kaksi ihan huippupaikkaa. Ensin pääsin yrittämään riparista ja en tiedä miten Lunqvist sai sen torjuttua. Toiseen sain Nealilta syötön pisteiden väliin, mutta Lundqvist torjui senkin. Joskus kun kulmasta heittää sitten kiekkoa maalille, niin se voi mennä niiden omista sisään kuten taisi tänään käydä, Jokinen kertasi kolmannessa erässä syntynyttä voittomaaliaan.

"Ei haluta missään nimessä enää tulla tänne"

Heti ottelun alusta oli nähtävissä, että molemmat joukkueet ovat eri intensiteetillä mukana kuin edellisessä ottelussa maanantaina. Tämä näkyi huolellisempana pelaamisena kiekon kanssa ja intohimoa oli liikkeellä kaukalon täydeltä.

- Se on jännä, että jotkut pelit ovat tuollaisia vauhdikkaampia. Tänään oli vauhtia ja äksöniä. Varsinkin, kun he saivat tasoituksen, niin yleisökin heräsi vielä enemmän. Tällainen peli on mukavampi pelata, Jokinen nautiskeli.

Pittsburgh on pelannut itsensä herkulliseen asemaan, sillä nyt heillä on mahdollisuus katkaista ottelusarja kotonaan Consol Energy Centerissä. Ensimmäinen ottelupallo on iskettävissä kenttään perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

- Ei haluta missään nimessä enää tulla tänne. Tullaan kaikki lataamaan perjantain peliin ja emme halua antaa heille mahdollisuutta, että he pääsevät tänne takaisin saamaan lisää virtaa, Jokinen sanoi päättäväisesti.

Kuten useat urheilijat, myös Jokinen hakee tsemppifiilistä musiikista. Runsaat kymmenen vuotta takaperin Jokisen pelatessa Oulun Kärpissä, yksi hänen vakioartisteistaan oli teiniräppäri Pikku G. Vuosien vieriessä eteenpäin räppi on vaihtunut uudempaan tuotantoon vanhojen suosikkien pysyessä yhä mukana.

- Nykyään kun ajelen kotoa hallille niin JVG:n Huominen on huomenna, on ainakin yksi mitä kuuntelen. Myös Popedan Ukkometso ja vanhempi Tiktak menee edelleen, Jokinen heitti.

Krister Jalonen
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat