1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pyrintö ja Kataja Korisliigan finaaleihin - Loimaalla nähtiin uskomaton jatkoaikakamppailu

Pyrintö kaatoi kotonaan KTP:n 79-67, Bisonsin ja Katajan välinen kamppailu ratkesi vasta jatkoajan jälkeen vierasjoukkueen 83-88 -voittoon.

Katajan Antti Kanervo ajaa Bisonsin Antto Nikkarista vastaan. Kuva: Lehtikuva

Miesten Korisliigan mestari vaihtuu kaudella 2013-2014, kun hallitseva mestari Loimaan Bisons hävisi ratkaisevan viidennen välierän kotonaan Joensuun Kataja Basketille 83-88 (22-26, 22-11, 15-16, 18-24, 6-11).

Tampereella Pyrinnön ja KTP:n välinen ottelusarja päättyi runkosarjavoittaja Pyrinnön voittoon KTP:n kovasta taistelusta huolimatta. Viides välierä oli tamperelaisten hallintaa 79-67 (30-23, 15-17, 15-10, 19-17).

KTP sai jo ennen ottelun alkua huonoja uutisia, kun Sharaud Curry joutui jäämään pois kokoonpanosta jalkavamman takia. Vierasjoukkue pysyi kuitenkin pelissä mukana kovan Ryan Ayersin (25/5) kovilla koreilla. Mies heitti ensimmäisellä puoliajalla peräti 17 pistettä.

Pyrintö oli kuitenkin läpi ottelun johtoasemassa, ja vaikka KTP onnistui kovissa kolmosissa, kotijoukkue löysi aina keinon vastata kotkalaisten onnistumisiin.

- Puolustimme tänään erittäin hyvin. Puolustimme mies miestä vastaan, eikä edes autettu kovin paljoa, kertasi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

Sarja venyi viidenteen otteluun, vaikka Pyrintö voitti kaksi ensimmäistä välierää ja sai mahdollisuuden katkaista sarja kolmannessa ottelussa kotonaan.

- Tämä oli vaikein mahdollinen välieräpari meille, mutta nyt olemme aika valmiina finaaleihin, ei ole väliä mitä siellä tulee vastaan, Poikola sanoi ennen toisen välieräparin voittajan selviämistä.

Pyrinnöltä Damon Williams oli totutun kova tehden 20 pistettä, keräten 17 levypalloa ja antaen kuusi koriin johtanutta syöttöä.

- Eikö tuo ole nähty jo joskus ennenkin, ei kai se enää yllätä ketään, Poikola nauroi tyytyväisenä omiensa suoritukseen.

Kataja katkaisi Bisonsin kultaputken

Loimaan Bisonsin ja Joensuun Katajan välinen välieräsarja tarjosi viihdettä ja sydämentykytyksiä loppuun asti. Lopulta Katajan kokeneempi joukkue ratkaisi finaalipaikan itselleen jatkoajan jälkeen.

- Vaikea sanoa, mikä tänään ratkaisi, ihmetteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

- Voittoon ylsi se, kumpi pikkaisen paremmin toteutti omaa peliä, mutta kyllä tämä menee aika pitkälle henkisellä puolella, Toijala sanoi.

Bisonsin ja Katajan välisessä välieräsarjassa on totuttu näkemään kovaa puolustuspeliä. Viides ottelu alkoi poikkeuksellisesti hyökkäyspään loistavilla suorituksilla ja etenkin molempien joukkueiden takamiesosasto esitteli osaamistaan antaen maukkaita syöttöjä vapaaksi unohtuneille pelaajille.

Kataja hallitsi läpi ottelun erän alkuja, mutta kotijoukkue nousi erän loppuja kohti tasoihin ja ottelun keskivaiheilla jo edelle.

Kataja upotti kuitenkin Antti Kanervon (19/0) ja Jared Newsonin (11/9) tärkeillä kolmen pisteen heitoilla tasoihin ja ottelun viimeiset minuutit mentiin kori korista.

Antto Nikkarisen (12/2/5 syöttöä) ja Ville Mäkäläisen (15/4) kovilla suorituksilla Bisons oli jo kiinni finaalipaikassa, kunnes Antti Kanervo upotti kovan kahden pisteen heiton viimeisillä sekunneilla.

Jatkoajalla sankarin viittaa kantoivat hyvin puolustanut Teemu Rannikko (18/4/7s) ja kovat lay upit upottanut Vesa Mäkäläinen (9/8).

- Oli kyllä niin kova peli, että ei ole uralla tullut montaa tällaista pelattua, huokasi Katajan kapteeni Teemu Rannikko ottelun jälkeen.

Korisliigan finaalit alkavat maanantaina Tampereen Pyrinnön kotiottelulla. Ottelu pelataan Hakametsän jäähallissa.

- Kova sarja tulossa, eikä kummallakaan joukkueella ole yhtään lepoa välissä, Rannikko totesi.