Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

"Mene itse tuonne pelaamaan" – kovaääninen latvialaisyleisö sai Leijonat jännittyneeksi

Jori Lehterän mukaan Suomi ei ollut valmistautunut siihen, että Latvia saa kuudennen kenttäpelaajan intohimoisesta yleisöstä.

urheilu
Jori Lehterä
Pekka Rautiainen

MINSK. Suomi hävisi yllättäen Latvialle Minskin MM-kisojen avausottelussaan 2-3-lukemin. Ottelun jälkeen mediakäytävälle käveli pettyneitä leijonia ja tappio otti selvästi koville. Pettynyt oli myös ykkösketjun laidassa pelannut Jori Lehterä, joka laittoi huonon pelin jännityksen piikkiin.

Sitten tällaiset äijät tekee voittomaaleja, v***u ihan peruspakki.

Jori Lehterä Arturs Kuldasta.

- Emme olleet valmistautuneet siihen, että Latvialla on kuudes kenttäpelaaja. Ajattelimme pääsevämme helpolla, Lehterä aloitti, kun voittomaalin laukonut Arturs Kulda käveli hänen ohitseen.

- Sitten tällaiset äijät tekee voittomaaleja, v***u ihan peruspakki. Emme olleet valmiita, mutta tämä oli hyvä opetus meille, ykkösketjun laituri jatkoi.

Lehterän mainitsema latvialaisyleisö oli todellakin nimensä veroinen. Suomen ja Latvian välisessä kamppailussa oli reilusti parempi tunnelma kuin esimerkiksi Valko-Venäjän tai Venäjän perjantaisissa kamppailuissa. Lehterä ei osannut eritellä syitä, miksi 15 ensikertalaisen joukkue jännitti tilannetta.

- Mene itse pelaamaan tuonne ensimmäinen MM-kisapeli tuollaisen Latvia-yleisön eteen, niin sitten näet. Muuta en pysty kertomaan, laituri tokaisi.

Jännityksen lisäksi tai siitä johtuen Leijonat sortui jäähyilyyn. Suomi otti peräti yhdeksän kaksiminuuttista ja Latvia iski kahdesti ylivoimalla. Lehterän mukaan jäähyissä oli hölmöyttä, mutta myös tiukkaa linjaa.

- Tuomareilla on ollut palaveri ennen kisoja, niin he ottavat vähän tiukemmalla linjalla kisojen alussa aina. Jouduimme tyhmiä koukkuja ottamaan ja olimme ehkä vähän väsyneitä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat