Hyppää sisältöön

Räikkösen manageri: "Tiimin vaihto oli kuin arpanoppien heittämistä"

Steve Robertsonin mukaan Kimi Räikkösellä ei ollut harhaluuloja Ferrarin iskukyvystä sopimusta tehtäessä.

Kimi Räikkönen managerinsa Steve Robertsonin kanssa. (Arkistokuva) Kuva: EPA

**BARCELONA. **Vaisut tulokset näyttävät nakertavan nopeasti suurimman huuman jopa karismaattisimmankin kuljettajan ympäriltä. Kimi Räikkösen lehdistötilaisuuksissa ei Barcelonan F1-varikolla ollut aivan yhtä täyteen ahdettu tunnelma kuin vielä viime kaudella.

Ferrarin tallipäällikkö Stefano Domenicalin vaihtuminen Marco Mattiacciin puolestaan on ruokkinut spekulaatioita suomalaiskuljettajan asemasta tallissa. Nimenomaan Domenicali oli se, joka halusi Räikkösen takaisin Ferrarille.

Räikkösen manageri Steve Robertson kertoi Yle Urheilulle Barcelonan F1-varikolla päivän kilpailun päätyttyä, ettei tallipäällikön vaihtuminen vaikuta Räikkösen asemaan mitenkään.

- Tapasin juuri Mattiaccin ja hän esitteli suunnitelmaa tallin tilanteen parantamiseksi.He tietävät, että parannettavat asiat löytyvät muualta kuin kuljettajista. Kimin asemassa ei ole mitään epäselvää, Robertson sanoi.

Osasitteko viime syksynä Kimin sopimusta tehdessänne varautua sellaiseen vaihtoehtoon, että Ferrari olisikin näin suurissa vaikeuksissa?

- Olen tehnyt tätä työtä jo vuosia ja tiedän, että uutta sopimusta tehdessä on aina olemassa riskinsä. Puhumattakaan siitä, että tekniikassa on alkanut kokonaan uusi aikakausi. Ei ole enää moottoreita, vaan voimanlähteitä. Tähän kauteen lähdettäessä tiimin vaihto oli kuin arpanoppien heittämistä. Oli mahdotonta tietää, millaiseksi nokkimisjärjestys muotoutuu.

Tulemmeko näkemään vielä hymyilevän Jäämiehen tämän kauden aikana?

- Toivon niin! Robertson naurahtaa.

- Totuus vain on se, että Formula ykköset on kuin liikkuva maalitaulu. Tällä hetkellä Mercedes on ylivoimainen, mutta pitkästä kokemuksesta tiedämme, että voimasuhteet voivat lopulta muuttua nopeasti. Emme luovuta. Olemme Formula ykkösten suurimmassa tallissa, mistä moni kuljettaja edelleen vain unelmoi.