Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Keskisalo: "Turpaan tuli niin, että tukka lähti"

Jukka Keskisalo ei pystynyt haastamaan Kenian Lewis Koriria SM-maastojen neljällä kilometrillä. Korir juoksi jälleen tuplamestariksi.

urheilu
Janne Ukonmaanaho ja Jukka Keskisalo
Janne Ukonmaanaho (vas.) ja Jukka Keskisalo.Lehtikuva

Kenian Lewis Korir juoksi nyt kolmannen kerran peräkkäin SM-maastojen tuplamestariksi; ensin 12 kilometriä, sitten neljän tunnin tauko ja vielä 4 kilometriä.

Korir edustaa nykyään IF Länkeniä. Hän viettää talvet Keniassa ja saapui juuri ennen maastoja Suomeen. Suomessa ollessaan Korir asuu ja harjoittelee Harjavallassa.

Keskisalo ei lähtenyt haastamaan Koriria

Etukäteen uumoiltiin, että Jukka Keskisalo voisi laittaa Korirille kapuloita rattaisiin, mutta toisin kävi. Korir lähti räväkkää maastovauhtia heti alusta, eivätkä Keskisalo ja hänen kanssaan matkaa tehnyt Janne Ukonmaanaho lähteneet mukaan kenialaisen vetoon. Korir veti neljä kilometria läpi keskiarvolla 2.51 per kilometri.

- Ei siinä ole kahta sanaa. Turpaan tuli niin, että tukka lähti, veisteli Keskisalo Yle Urheilun haastattelussa.

Keskisalo ja jalkavaivojen jälkeen paluun kisoihin tehnyt Ukonmaanaho ottivat mittaa toisistaan, tällä kertaa ilman esteitä. Keskisalo oli siinä taistossa vahvempi ja nappasi SM-hopeaa. Hän hävisi Korirille kymmenisen sekuntia. Ukonmaanaho oli kolmas.

- Toisille maastojuoksu sopii paremmin kuin toisille. Kilpailuun valmistava kausi on lähtenyt käyntiin hyvin ja olen tyytyväinen radalla tehtyihin harjoituksiin. Mutta en ole tyytyväinen tähän juoksuun, sanoi Keskisalo, joka aikoo kilpailla seuraavaksi radalla kesäkuun alkupuolella.

Utriainen jälleen mitaleille

Neljä tuntia ennen lyhyttä matkaa juostiin miesten pitkä matka, 12 kilometriä. Myös siinä kisassa Korir käytti tuttua "juokse kovaa heti alusta alkaen" -taktiikkaa, eikä kukaan lähtenyt haastamaan häntä. Korir voitti helponlaisesti yli puolen minuutin erolla.

Jussi Utriainen juoksi Koriria seuravassa jälkijoukossa, mutta lähti omille teilleen yhdeksän kilometrin kohdalla. Enää puolitehoilla harjoitteleva Utriainen otti SM-hopeaa. Arttu Vattulainen oli kisan kolmas.

- Lopetin kansainväliset juoksut pari vuotta sitten. Nykyään juoksen lähinnä työmatkat ja harjoitusmäärät ovat laskeneet puolella. Mutta vanhat kestävyyspohjat eivät näköjään katoa ihan helpolla, kertoi nykyään lääkärinä työskentelevä Utriainen Yle Urheilun haastattelussa.

35-vuotiaalla Utriaisella on plakkarissaan 8 SM-kultaa maastojuoksuista. Nyt viimevuotinen neljäs tila kirkastui hopeamitaliksi.

Petri Hänninen, Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat