1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Tuomarilinja oli aivan käsittämätön, ei tuollaista saa sallia"

Juha Kanerva, Reetta Meriläinen ja Tero Karhu pohtivat Jälkihien studiossa alkaneita jääkiekon MM-kisoja ja naisten asemaa urheilussa. Vieraat ennakoivat myös alkavaa pesäpallokautta.

Urheilu
Reetta Meriläinen Tero Karhu Juha Kanerva Marja Sannikka.
Jääkiekon MM-kisat diktatuurimaassa,naisten asema huippu-urheilussa ja alkava pesiskausi - siinä aiheita Reetta Meriläiselle, Juha Kanervalle ja Tero Karhulle.

Aivan aluksi Jälkihiessä onniteltiin Riihimäen Cocksia käsipallon Suomen mestaruudesta. Sen jälkeen keskustelu kääntyi luonnollisesti perjantaina alkaneisiin MM-kisoihin ja Leijonien eiliseen Venäjä-tappioon.

Studiovieraat olivat samaa mieltä siitä, että Venäjä tuli otteluun paremmin latautuneena ja joukkue halusi näpäyttää Suomea Sotshin olympialaisten pettymyksen jälkeen.

Ottelun puhutuin tapahtuma oli Pekka Jormakkaan kohdistunut taklaus, jonka seurauksena Tappara-hyökkääjä kiidätettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

- Tuomarilinja oli aivan käsittämätön, ei tuollaista saa sallia Siitä ei ole kahta kysymystäkään. Ei tuollaista saa katsoa sormien läpi, Meriläinen puhisi.

Leijonien vaikeuksista ja alun taaperruksesta löydettiin positiivisakin puolia.

- Pelillisesti, jos mietitään, niin Leijonat järjestää näistä näköjään mielenkiintoiset kisat. Suomen pudotuspelit alkavat huomattavan paljon aikaisemmin kuin yleensä, Kanerva pohti.

- Nyt on oikeasti jännitettävää. MM-skaboissa on aina ollut ihan liikaa "höpöhpöö-matseja", Karhu komppasi.