Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kommentti: MM-kurinpitoelin ei huomioinut kostoretkeä

Jääkiekon MM-kisojen kurinpitoelin teki surullisen linjauksen Vadim Shipatshevin pahoinpitelyn tunnusmerkit täyttäneen törkytaklauksen pelikieltoasiassa, kirjoittaa Yle Urheilu Timo Uusitalo.

urheilu
Pekka Jormakka loukkaantuminen
Pekka Rautiainen

IHHF:n kurinpitoyksikkö päätti suuressa viisaudessaan antaa Vadim Shipatsheville ainoastaan kolmen ottelun pituisen pelikiellon, eli Venäjän ykkösketjun tärkeä lenkki pääsi käytännössä kuin koira veräjästä poikkeuksellisen törkeästä tempusta.

Leijonien hyökkääjä Pekka Jormakka makasi päähän kohdistuneen taklauksen takia neljä minuuttia tajuttomana jäänpinnassa. Suomen joukkueen lääkäri Harri Hakkarainen myönsi, että pelottava tapaus oli hänen yksi pahimmista tilanteista, mitä oli tullut uralla eteen kaukalossa.

Direktoraatti perusteli aivan oikein pelikieltoa sillä, että Shipatshevilla oli riittävästi aikaa valmistautua taklaukseen, eikä edes yrittänyt pelata kiekkoa. Päätöksen mukaan Shipatshev vaaransi vastapelaajan turvallisuuden ja tilanteesta olisi pitänyt tuomita ottelurangaistus.

Käsittämätöntä asiassa on sen sijaan se, ettei kurinpitoelin eikä oikein kukaan muukaan ole nostanut esille sitä tosiseikkaa, että Shipatshev torppasi suomalaispelaajaa kostoksi. Niin kostoksi.

Jokainen voi kelata ottelua jälkikäteen ja nähdä, että hyökkäyspään aloituksen hävinnyt Shipatshev kävi hetken polvillä, kun Jori Lehterä kampitti venäläisen. Shipatshevin kiukkuinen mailalla huitaisu ei osunut enää Lehterään ja kuumana käynyt pukari haki keskialueelta pienen vauhdin ja niittasi tarkoituksenhakuisesti, kostoksi vastustajaa - Pekka Jormakkaa päähän.

On sietämätöntä ja anteeksiantamatonta, että jääkiekon huipputasolla päivänselvä kostoretki jää huomioimatta kurinpitopäätöksessä. Tästä olisi pitänyt tulla monta lisäpeliä nyt annettuun pelikieltoon! Venäjä on niin vahva kabinettipelissä, että jopa suomalainen rautakanslerin maineessa oleva kiekkopomokin painii eri sarjassa.

IIHF:n Shipatsheville mätkäisemä kolmen ottelun pelikielto linjaa käytännössä sen, että MM-jääkiekkokaukalossa tapahtuvasta pahoinpitelystä saa tuollaisen rangaistuksen. Surullista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat