1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pyrintö vei ensimmäisen finaalin – Isot pelaajat takuumiehinä

Petri Heinonen oli isossa roolissa Tampereella, kun Pyrintö piti kotietunsa ja otti ensimmäisen kiinnityksen Pantteri-patsaaseen.

Kuva: Lehtikuva

Miesten Korisliigan finaalien ensimmäinen ottelu päättyi Pyrinnön 79-72 (18-11, 15-21, 22-18, 24-22) -voittoon vuoristoratamaisten vaiheiden jälkeen.

Ottelun hahmoiksi nousivat Pyrinnölle tärkeitä hyökkäyslevypalloja taistellut Petri Heinonen ja tärkeät heittonsa lopussa upottanut BJ Raymond.

Kataja tuli otteluun hyvällä intensiteetillä ja Pyrinnön hyökkäykset päättyivät tylysti Mike Morrisonin blokkiin korin alla. Pyrintö sai kuitenkin tärkeitä onnistumisia kolmen pisteen kaaren takaa, kun Ville Pekkola ja Damon Williams upottivat heittonsa, ja siirtyi niillä kuskin paikalle.

Toisessa erässä Kataja sai jälleen otetta pelistä ja vaihtoi paikkapuolustukseen. Joensuulaiset hyökkäsivät rohkeasti kohti koria ja siirtyivät Jared Newsonin kolmen pisteen heitolla jo johtoon.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta jännittynyttä, eikä välieräotteluiden kaltaisiin hurmossuorituksiin päästy. Peli pysyi myös siistinä ja ensimmäinen virhe vihellettiin vasta lähes kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Pyrintö tuli puoliajalta terävänä ja repäisi heti kuuden pisteen kaulan. Kotijoukkue onnistui puolustuksessaan ja Katajan hyökkäys meni väkisin puurtamiseksi.

Joensuulaiset eivät päässeet käyttämään pallon screenejä haluamallaan tavalla ja pallon liike hyytyi, kun Teemu Rannikko ei päässyt jakamaan totuttuja syöttöjä screeneistä.

Ottelun kuva kääntyi kuitenkin nopeasti, kun Vesa Mäkäläinen ja Mike Morrison saivat tehomies Williamsin kuriin kovalla puolustuksellaan. Vain muutamassa minuutissa joensuulaiset kuroivat Pyrinnön 11 pisteen eron umpeen ja tulivat tasoihin Antti Kanervon kolmosella.

Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt, kun Kataja unohti Ville Pekkolan ja Topias Palmin kaarelle peräkkäisissä hyökkäyksissä. Pyrinto hallitsi pelin tempoa ja levypalloja ja pysyi niiden turvin johtoasemassa.

Viimeisellä minuutilla Kataja-kapteeni Rannikko pääsi vielä ajamaan korille, mutta ohiheiton myötä peli oli taputeltu.

Ottelussa isoon rooliin nousi Pyrinnön Petri Heinonen, joka taisteli hyökkäyslevypalloja itselleen ja viimeisteli tärkeitä pisteitä vapaaheittoviivalta. Antti Nikkilä ja BJ Raymond täydensivät kotijoukkueen ison osaston, joka oli lopulta levypallopelissä Katajan vastaavaa parempi ja takasi punapaidoille ensimmäisen kiinnityksen Pantteri-patsaaseen.