1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bisons juhlii SM-pronssia

Kaksi edellistä Suomen koripallomestaruutta voittanut Loimaa Bisons sai tällä kaudella tyytyä pronssimitaleihin. Bisons löi tiistaina kotikentällään KTP-Basketin lukemin 84-76 (38-46) viime kauden finalistien kohtaamisessa.

Tuukka Kotin (vas.) Bisons kukisti Chris Owensin KTP:n. Kuva: Sakari Kouti

Molemmat joukkueet lähtivät pronssipeliin vaikeista lähtökohdista, sillä kummallakin oli mielessä lauantaina kärsitty viides välierätappio.

KTP aloitti vahvemmin ja johti puoliajalla erityisesti Jukka Matisen vahvan heittopelin ansiosta. Matinen heitti KTP:n ensimmäiset 12 pistettä ja teki ennen puoliaikaa 17 pinnaa.

Bisons sisuuntui kolmannella jaksolla. Loimaalaiset tulivat päälle kuin hurmiossa, eikä KTP mahtanut mitään. Bisons vei kolmannen jakson peräti 29-13. Kolmas jakso oli ainoa, minkä KTP hävisi, mutta se ratkaisi.

KTP nousi neljännellä jaksolla vielä kolmen pisteen päähän lukemissa 77-74, kun neljä minuuttia oli jäljellä. Lopullisen niitin iski kuitenkin Bisonsin Antto Nikkarinen, joka pommitti bonusviivan takaa lukemat 82-74, kun aikaa oli enää 43 sekuntia jäljellä.

- Emme oikein ehtineet valmistautua tähän peliin katkeran välierätappion jälkeen. Meillä oli vaikeuksia saada poääkoppa kuntoon. Puoliajalla lisäsimme puolustuksemme intensitettiä ja se riitti, Bisonsille 21 pinnaa heittänyt Nikkarinen sanoi.

Miten aiotte pronssia juhlia?

- Tallinnaan tai Tukholmaan, ehkä, Nikkarinen hymyili.

Bisonsin muut tehomiehet pronssipelissä olivat John Williamson (22) ja Tuukka Kotti (16/9).

Bisonsin Ilpo Pehkonen oli luonnollisesti huojentunut, kun kausi päättyi voittoon.

- Aika vaikeata oli lähteä tähän peliin jatkoaikatappion jälkeen. Saimme tauolla juonesta kiinni ja tämä oli meille todellinen työvoitto, Pehkonen jutteli.

Bisonin päävalmentaja Greg Gibson on tehnyt hienoa työtä loimaalaisten luotsina. Kahden mestaruuden jälkeen mitaliputki jatkui pronssilla.

Nyt oikeastaan tajuan, kuinka onnekkaita olimme viime kaudella, kun meillä oli niin vähän loukkaantumisia.

Greg Gibson

- Pitkä kausi ja opimme paljon. Paljon ylä- ja alamäkiä. Nyt oikeastaan tajuan, kuinka onnekkaita olimme viime kaudella, kun meillä oli niin vähän loukkaantumisia.

- Tiedän nyt, mitä meidän pitää tehdä eri tavalla ensi kaudella. Olen kokonaisuudessaan ylpeä tästä kaudesta. Erityisesti kolmannnen jakson pelistämme tässä kamppailussa olen ylpeä.

KTP:n tehokkain pistemies, 21 pinnaa heittänyt Jukka Matinen, ei saanut vieläkään ensimmäistä pronssimitaliaan Korisliigassa, vaikka mestaruuksia ja hopeita onkin.

- Tiesimme, että Bisons tulee kolmannelle neljännekselle kovaa, sen se on tehnyt aiemminkin, mutta niin me vain jäimme jalkoihin.

KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen ei jatka kotkalaisten peräsimessä ensi kaudella. Viime kaudella tuli hopeaa, nyt neljäs sija.

- Kaudessamme oli paljon hyvää. Voitimme esimerkiksi EuroChallenge-cupin lopullisen voittajan Reggion lohkossamme. Sitten tuli kaiken maailman loukkaantumisia, vaikka kokonaisuudessaan kokosimme itsemme hyvin vaikeiden jaksojen jälkeen.

Timo Kopakkala