1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ukrainan jalkapalloliitto pyörsi päätöksensä - "Täyttä hölynpölyä"

Kiovan Dynamo ja Shakhtar Donetsk kohtaavat Ukrainan cupin loppuottelussa.

Juhlivatko Kiovan Dynamon pelaajat torstaina cup-mestaruutta? Kuva: EPA

Ukrainan jalkapalloliitton on kumonnut päätöksensä siitä, että torstaina pelattava cupin loppuottelu Kiovan Dynamon ja Shakhtar Donetskin välillä pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Liitto oli jo ilmoittanut aiemmin keskiviikkona, että ottelu pelataan suljettujen ovien takana turvallisuussyiden vuoksi. Tämän jälkeen Dynamon kannattajat järjestivät mielenosoituksia liiton ja eduskunnan edessä.

Lopulta liitto pyörsi päätöksensä turvallisuusselvityksen jälkeen. Loppuottelupaikkakunta vaihdettiin samalla Koillis-Ukrainassa sijaitsevasta Harkovasta maan keskiosassa olevaan Pultavaan.

- Kannattajat pääsevät loppuotteluun. Jalkapalloliitto sai takuut turvallisuudesta ja nyt meillä on kaikki edellytykset järjestää hieno jalkapallotapahtuma, liiton tiedottaja Pavlo Ternoviy kirjoitti Twitter-tililleen.

Dynamon ja Shakhatarin väliset kohtaamiset ovat olleet usein kuumia, mutta mahdollisuus siitä, että ottelu oltaisiin pelattu tyhjillä katsomoille, sai monet vaatimaan jopa ottelun peruuttamista.

- Peli ilman katsojia on täyttä hölynpölyä, Dynamon seurapresidentti Igor Surkis sanoi toimittajille.

- On vaikea kuvitella, että loppuottelu pelattaisiin suljetuin ovin. Ottelu on kauden tärkein, ja katsomoiden pitää olla täysiä, Shakhat-luotsi Mircea Lucescu totesi.

Ukrainan poliittiset levottomuudet pakottivat jalkapalloliitton siirtämään viime viikonloppuna maan itä- ja eteläosissa pelattavat liigaottelut rauhallisempaan Keski-Ukrainaan. Ottelut pelattin ilman katsojia.