Suora

  • Katowice Major CS:GO The New Challengers' Stage
  • Futsal Final Four: Miesten finaali
  • Soldier Hollow, pariviesti
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Squashin SM, miesten loppuottelu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Ruotsi, 3. päivän kooste
  • Mr. Seefeld - jäljet lumessa
  • Urheiluruutu
  • Soldier Hollow, sekaviesti

Valkovenäläispelaaja on tamperelainen ja Ilves-fani – "Vaimoni suku tappaisi minut muuten"

Geoff Platt on syntynyt Kanadassa, mutta edustaa Valko-Venäjää MM-kisoissa. Lisäksi hän asuu Tampereella.

urheilu
Geoff Platt
Geoff PlattPekka Rautiainen

*MINSK. *MM-kisojen isäntämaa Valko-Venäjän riveistä löytyy yksi erittäin mielenkiintoinen nimi suomalaisnäkökulmasta katsottuna. Hyökkääjä Geoff Platt, 28, pelasi Ilveksessä 45 ottelua kaudella 2008–09 ennen kuin siirtyi kesken kauden Minskin Dinamon KHL-joukkueeseen.

Tuolta reissulta tarttui mukaan myös tuleva suomalaisvaimo, jonka kanssa Platt menee ensi kesänä asuinkaupungissaan Tampereella naimisiin.

- Kotini on Suomessa eikä Kanadassa. Olen ylpeä saadessani asua siellä, hyökkääjä kertoo.

Hyökkääjä siirtyi kesken kuluvan kauden Lokomotiv Jaroslavlin riveihin. Joukkueen kausi päättyi Pietarin SKA:n ja Moskovan Dynamon pudottamisen jälkeen konferenssifinaaleihin, minkä jälkeen Platt ehti seurata SM-liigan finaalisarjaa Tapparan ja Kärppien välillä.

Median luoma käsitys hänen menneisyydestään ei ole lähelläkään sitä, mitä hän on nykyään. Hän on upea joukkuekaveri ja erittäin hyvä ystävä.

Geoff Platt Jere Karalahdesta.

Kuudennen finaalin paikan päältä seurannut Platt tunnustaa kuitenkin toisen tamperelaisseuran värejä.

- Tietenkin olen Ilves-mies. Vaimoni suku tappaisi minut muuten, hyökkääjä naurahtaa.

Platt on syntynyt Kanadan Torontossa, mutta hyökkääjä sai hankittua Valko-Venäjän kansalaisuuden pelattuaan viitisen vuotta Minskin Dinamon riveissä ennen. Hän ei osaa itsekään suoralta kädeltä kertoa tarkkaa tarinaa Valko-Venäjän passin hankkimisen taustalla, mutta syy asiaan oli selvä.

- Muutaman Minskin kauden jälkeen tajusin, että voisin mahdollisesti vaihtaa pelikelpoisuuttani. En ole varma olisinko koskaan päässyt tälle tasolle Kanadan maajoukkueessa, hyökkääjä miettii.

"Jere on upea joukkuekaveri ja erittäin hyvä ystävä"

Leijonat kohtaa Valko-Venäjän torstaina turnauksen neljännessä ottelussaan. Isäntämaa on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi ja on Suomea kolme pistettä edellä taulukossa. Plattille Suomen kohtaaminen on erityinen, koska leijonapaidassa luistelee monia hänen ystävistään.

Yksi heistä on hänelle erityisen läheinen. Jere Karalahti pelasi ennen viime kauden Jokerit-siirtoaan kaksi kautta Minskin Dinamon riveissä.

- Median luoma käsitys hänen menneisyydestään ei ole lähelläkään sitä, mitä hän on nykyään. Hän on upea joukkuekaveri ja erittäin hyvä ystävä. Katsojat rakastivat häntä pelityylin takia ja hän saa varmasti hyvän vastaanoton, Platt kehuu Karalahtea.

Itse ottelusta hyökkääjä tietää tulevan Valko-Venäjän kannalta vaikean, koska jaossa olevat pisteet ovat molemmille elintärkeitä.

- Suomi on yhtä epätoivoinen kuin mekin. Meidän täytyy kunnioittaa heidän tasoaan, koska he ovat aika paljon meitä korkeammalla tasolla. Meidän täytyy pelata erittäin hyvin.

Suosittelemme

Tuoreimmat