Suora

  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leijonat järjesti trillerin - Kolmas voitto putkeen MM-jäällä!

Leijonat hukkasi kolmannessa erässä kahden maalin johtonsa, mutta Iiro Pakarinen nosti Suomen lopulta 3-2-voittoon rangaistuslaukauskilpailussa.

urheilu
Suomi juhlii Tommi Kivistön uran ensimmäistä A-maajoukkuemaalia Sveitsiä vastaan
Suomi juhlii Tommi Kivistön uran ensimmäistä A-maajoukkuemaalia Sveitsiä vastaanEPA

Suomi sai haluamansa alun huipputärkeälle ottelulle, kun sensaatiomaista kiekkokautta pelaava Tommi Kivistö avasi 14. maaottelussaan maalihanansa Leijonissa. Jarkko Immonen tuli hyökkäysalueelle, löi liinat kiinni ja syötti pelivälineen takaviistoon. Puolustaja Kivistön lyöntilaukaus upposi takakulmaan Miikka Salomäen tehdessä hyvää trafiikkia maalin edessä.

Ensimmäinen erä oli sinivalkoisilta turnauksen ehjin ja samalla paras. Uusin leijonahyökkääjä Erik Haula toi tarvittavaa liikettä ja energiaa Olli Jokisen kenttään.

Leijonien loisto-ote kirposi hetkeksi kakkoserän ensimmäisellä kympillä. Onneksi Pekka Rinne oli kuin muuri Sveitsin pahimman rumputulen aikana. Välillä näytti, että pelin henki oli Sveitsi vs. Rinne.

Valmentaja Erkka Westerlundin harras toive toteutui, kun kakkoskentän ankkuri Olli Jokinen avasi maalitilinsä. Suomen kapteeni karvasi kiekon itse päädyssä ja sai Haulalta limpun heti takaisin. Jokinen lakaisi kiekon lähes nollakulmasta sveitsiläispakin kautta pömpeliin. Osuma oli tuli hyvään saumaan ja katkaisi osaltaan viime vuoden MM-hopearyhmän takaa-ajointoa.

Kolmas erä alkoi mahdollisimman huonosti. Immosen kentän vaihtovirheen jälkeen Reto Suri laukoi vasemmalta kaistalta kiekon ilman maskia Suomen verkkoon. Peliväline näytti sujahtaneen leijonamolarin kainalosta reppuun. Rinteen nollataika kesti kaikkiaan kaksi ottelua ja runsaat kaksi erää, eli lähes 170 minuuttia.

Suomi sai maalin johtoasemassa kaksi namupaikkaa kaksi vastaan yksi -hyökkäyksistä, mutta Sveitsi selvisi täpärästi. Ensin Jori Lehterä tuhlasi paikan laukomalla kiekon niukasti yli maalin ja hetken päästä Iiro Pakarisen takakulmalle lähettämä syötti kimposi sveitsiläispuolustajasta vain muutaman sentin ohi tolpan.

Sveitsi nousi kahden maalin takaa ajassa 56.35. Roman Josi laukoi Veli-Matti Savinaisen estelyistä huolimatta limpun Suomen maaliin. Sveitsi tiivisti loppua kohti peluutusta ja se toi tuloksen. Olli Palolalla ja Olli Jokisella oli vielä paikat ratkaisuun, mutta laukaukset sujahtivat suoraan Reto Berran syliin.

Jatkoajalla Kontiola hankki Leijonille ylivoiman ja pääsi itse kertaalleen yrittämään neljällä kolmea vastaan loppuniittiä. Osuma pomppivaan kiekkoon jäi kuitenkin vajaaksi. Voittomaalikisaan venyneessä kamppailussa ekstrapiste matkasi Suomelle, kun viidentenä ampujana Iiro Pakarinen laukoi kiekon Berran längistä maaliin. Rinne pysäytti rangaistulaukauskisassa kaikki viisi vastustajan yritystä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat