Suora

  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Toni Kohonen kaikkien aikojen pesispörssin kärkeen

Sotkamon Jymyn Toni Kohonen on jälleen uudella mittarilla kaikkien aikojen pesäpalloilija.

urheilu
Toni Kohonen pesispörssin kärkeen
Tomi Hänninen

Kiteen Pallon kasvatti nousi lauantain ottelukierroksella miesten pesispörssin kaikkien aikojen ykköspelaajaksi ja ohitti pesäpallolegenda Kari Kuusiniemen tämän entisellä kotikentällä Hyvinkäällä.

Kohonen aloitti häikäisevän uransa 17-vuotiaana kaudella 1993. Ensimmäiset lyöty, tuotu ja kunniajuoksu syntyivät heti joukkueen kotiavauksessa Kiteellä 9.5.1993. Ensimmäinen etappi kasvattajaseurassa huipentui mestaruuteen 1999.

Siirto Sotkamoon toi neljä peräkkäistä SM-mitalia, joista kolme viimeisintä olivat kultaisia 2000-03. Menestys jatkui Kiteelle paluun myötä. Kohonen oli voittamassa kasvattajaseuransa toistaiseksi viimeisintä mestaruutta 2005.

Kouvolan vuosina kultamitali jäi haaveeksi, kahdesta loppuottelupaikasta huolimatta. Sen sijaan viimeisimmät kolme kautta Sotkamossa ovat päättyneet kaikki mestaruusjuhliin.

Kohonen on pelannut urallaan ainoana pelaajana peräti 17 miesten Itä-Länsi-ottelua. SM-mitaleita on miesten Superpesiksestä yhteensä 14, joista kahdeksan on kultaisia. Kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija on valittu ennätykselliset kymmenen kertaa vuoden lukkariksi. Ulkopeliansioiden lisäksi Kohonen voitti tehotilaston 2002 ja pitää hallussaan kaikkien aikojen lyöjätilaston seitsemättä sijaa.

Pesispörssipisteitä saa pelatuista otteluista, tehopisteistä, SM-mitaleista sekä arvo-otteluista. Kohosella niitä on nyt 2704,7 ja Kari Kuusiniemellä 2704.

Lähteet: Pesäpalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat