1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kommentti: Kummalla kestää kantti - ja penkki?

Katajan vaihtopenkiltä on löydyttävä ratkaisijoita, jos susirajalla tahdotaan vielä taistella Pantterista, kirjoittaa Yle Urheilun Suvi Hakkarainen.

Kuva: Lehtikuva

Joukkuelajit ovat siitä hienoja, että vaikka paperilla toinen joukkue on ylivertainen, todellisuus saattaa heittää asetelman päinvastaiseksi. Näin on käymässä Korisliigan finaaleissa, joissa Tampereen Pyrintö on ottanut niskalenkin Joensuun Kataja Basketista.

Mitään ei ole vielä ratkaistu, mutta sunnuntain finaalista on tulossa viimeinen, jos Kataja ei löydä penkiltään uusia ratkaisijoita. Molempien joukkueiden avainpelaajat ovat tässä vaiheessa kautta niin merkattuja miehiä, että uusia nimiä kaivataan kipeästi tuomaan tarvittava lisä pienten marginaalien otteluihin.

Ensimmäisessä finaalissa Pyrinnölle voiton kaapi hyökkäyslevypallojen muodossa Petri Heinonen. Katajan voitossa Alex Wesby oli ylivertainen mies, mutta toista samanlaista päivää ei Pyrinnön puolustus miehelle anna. Lauantaina Pyrintö riisui Katajan aseista levypallopelin avulla.

Kolmessa finaaliottelussa Pyrintö on saanut penkiltään juuri sen, mitä vaihtopelaajan tulee kentälle tuoda: 19-vuotias Topias Palmi upottaa heittonsa jäätävällä itseluottamuksella, Heinonen, 25, hakee salakavalasti tärkeitä levypalloja ja Ville Pekkola, 25, hiillostaa elmukelmumaisesti Katajan takamiehiä. He tietävät oman roolinsa ja toteuttavat sitä hyvällä itseluottamuksella muutaman minuutin.

Katajan penkiltä tulee ennen kaikkea kokemusta: maajoukkuekonkarit Petri Virtanen, 33, Sami Lehtoranta, 34, ja Vesa Mäkäläinen, 27, ovat kaikki vanhempia, kuin yksikään Pyrinnön vaihtopelaaja. Lisäksi joensuulaisilla on tuoda penkiltä ikitaistelija Juho Nenonen sekä puolustuksen lukko Juho Lehtoranta.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Katajan penkki on jonkinlaisessa takalukossa. Virtasella on potentiaalia ratkaista ottelu vaikka yksin ja Lehtoranta ja Mäkäläinen pystyvät pimentämään puolustuspäässä lähes kenet tahansa. Samalla tosin pitäisi uskaltaa olla edes jonkilainen uhka hyökkäyspäässä.

Katajan on vaihtopenkin on löydettävä jostain itseluottamusta ja laitettava uusi vaihde silmään, sillä muuten kauden 2013-2014 Korisliiga alkaa olla taputeltu.