Timanttiliigassa pisin keihäskaari kolmeen vuoteen

Timanttiliigan osakilpailussa Shanghaissa nähtiin kovatasoinen keihäskilpailu. Voittoon nousi hirmukaarella Egyptin Ihab Abdelrahman.

Tero Pitkämäki oli kuudes Shanghaissa. Kuva: Tomi Hänninen

Kilpailu alkoi heti todellisella jymy-yllätyksellä, kun Egyptin Ihab Abdelrahman kiskaisi kauden kärkituloksen, 89,21. Abdelrahmanin heitto on Afrikan ennätys ja hän paransi omaa ennätystään lähes kuusi metriä.

Edellisen kerran yhtä pitkälle heitti Norjan Andreas Thorkildsen vuonna 2011. Egyptin ykkösyleisurheilija on suomalaisen Petteri Piirosen valmennettava. Ensimmäinen heitto riitti voittoon, mutta egyptiläisen sarja oli muutenkin vakuuttava, sillä toin heitto kaartoi 84,14.

Myös kilpailun kakkonen oli yllättäjä, kun Ruotsin Kim Amb onnistui erinomaisesti. Kakkossija heltisi tuloksella 84,14. Viime vuosina keihäskilpailuja hallinnut Vitezslav Vesely oli kolmas. Tshekkiläisen keihäs kantoi 83,80  

Tero Pitkämäki on vakuuttanut olevansa kovassa kevätvireessä, mutta Shanghaissa ei vielä rävähtänyt. Pitkämäen kaaret osuivat tasaisesti 80 metrin kummallekin puolelle, mutta huippuheittoa ei syntynyt. Tuloksella 81,38 heltisi kilpailun kuudes sija.   

Antti Ruuskasen kilpailu oli pettymys.  Heitoissa oli viime kauden tapaan rutkasti voimaa, mutta kaaret jäivät mataliksi. Ruuskanen ylsi lopulta juuri ja juuri kahdeksan joukkoon tuloksella 78,83, joka jäi hänen parhaakseen.