Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Pyrinnön kapteeni Lehto: ”Olen kyllä fyysisesti… aika kovassa kunnossa”

Tampereen Pyrinnön kasvatti Antero Lehto pelasi elämänsä kauden ja päätti sen Pantteri-patsaan nostamiseen

urheilu
Antero Lehto
Lehtikuva

Pyrintö palasi miesten Korisliigan valtaistuimelle, kun se kaatoi Joensuun Katajan neljännessä finaalissa ja otti mestaruuden voitoin 3-1.

Pyrinnön kapteeni Antero Lehto oli jälleen yksi Pyrinnön voiton takuumiehistä. Kesän maajoukkueleireille kutsuttu takamies viimeisteli 12 pistettä ja antoi viisi koriinjohtanutta syöttöä.

- Olen kyllä fyysisesti… aika kovassa kunnossa, Lehto nauratti ottelun jälkeen.

Takamies on ottanut suuria harppauksia kohti suomalaisen koripalloilun kovinta kärkeä ja saikin varauksettomat tunnustukset Katajan kapteeni Teemu Rannikolta.

- En tykkää kiroilla, mutta helvetin kova pelaaja, Rannikko totesi.

- Ei tuohon voi muuta sanoa, kuin iso kiitos. Kun se vielä tulee tuollaisen kaverin suusta, niin kyllä tässä on aika imarreltu olo. Teemu kiitos, oot säkin ihan ok, Lehto heitti hyväntahtoisesti.

Lehto korosti ottelun jälkeen, että Pyrinnön joukkueessa jokainen pelaaja onnistui omassa roolissaan.

- On meillä tuossa joukkueessa aika kovia jätkiä. Ulkomaalaiset pelaajat onnistuivat tällä kaudella todella hyvin, todella loistavia äijiä, suomipojista puhumattakaan, siellä on kovapäisiä kavereita, kovia harjoittelijoita, Lehto luetteli.

Mestaruuden takaa löytyy onnistumisten lisäksi myös raakaa työtä. Laadukkaan harjoittelun läpi kauden on taannut divisioona A:ssa pelaava Pyrinnön kakkosjoukkue, jonka kanssa liigajoukkue on harjoitellut.

- Yksi juttu, mitä Pieti sanoi ennen kauden alkua oli, että meidän pitää olla tällä kaudella koviten harjoitteleva joukkue. En tiedä olimmeko sitä määrällisesti, mutta varmasti laadullisesti. Siitä pitää kiittää Pyrinnön organisaatiota, meillä on ollut koko ajan kakkosjoukkue meidän tukena ja sen myötä harjoituksissa on ollut hyvä intensiteetti, Lehto kehui.

Kiitokset lähtivät myös tärkeille tukijoille, kotiin.

- Totta kai, puhumattakaan siitä mitä pelaajien taustalta löytyy. Hienoja leidejä ja ainakin henkilökohtaisesti täytyy sanoa, että on siinä nykyisellä vaimolla ollut aika paljon kestämistä tämän touhun kanssa, Lehto nauroi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat